Business School Club (BSC)? Apa Itu BSC?

Bismillah. Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Assalamualaikum, salam sejahtera. Terlalu lama sudah tidak kemas kini blog atas dasar-dasar tertentu. Banyak perkara yang penting yang perlu diselesaikan. InshaAllah lepas ni akan aktif semula, sesuai dengan objektif buat blog dulu iaitu berkongsi maklumat.

Okay, berbalik kepada tajuk di atas.

Kekangan Kewangan? Aduh!




Dalam beberapa tahun belakangan ini, banyak masalah timbul; masalah hutang makin bertambah dan makin berlambak, keliling pinggang. Subhanallah payah hidup dibelenggu hutang. Susah nanti masa depan.




Selain itu, ekonomi dunia tapi kita ambil secara paling spesifik ekonomi di Malaysia. Macam yang kita tahu sekarang, ekonomi Malaysia MasyaAllah memang semakin merudum. Makin jatuh.

Oh, jangan dilupa kos barang-barang keperluan harian juga makin lama makin naik harganya. GST yang 'baik' tersebut telah menyebabkan ramai peniaga yang menaikkan harga barang jualan mereka.




TAPI

Saya percaya bila Allah datangkan ujian kepada kita, bermakna Allah ingat kepada kita. Allah rindu kita dan Allah nak kita kembali mengingati Nya.


“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.”

Surah al-Ankabut ayat 2-3

So, InshaaAllah hari ini akan berkongsi kepada pembaca sekalian mengenai satu platform Business yang saya telah sertai setahun yang lepas iaitu Business School Club (BSC).

Business School Club (BSC)? Apa itu BSC?

Pernah tak mendengar nama Anthony Robbins, Zig Ziglar, Brian Tracy, Shiv Kevra, T Harv Ecker, dan dalam industri pembangunan potensi manusia untuk negara kita Malaysia seperti Datuk Dr. Fadzillah Kamsah, Dr. Azizan, dan ramai lagi? Dan di jika di negara jiran nama yang tersohor di sana ialah Mario Teguh.




Jadi persoalannya apa itu BSC. BSC adalah Blue Ocean Strategy (strategi bisnes di mana orang lain belum buat. Fresh market) di mana jika sebelum ini program-program latihan pembangunan kendiri, segala keuntungan akan diberikan pada pihak penganjur. 

Tetapi di BSC keuntungan diberikan kepada peserta dengan platform yang digunakan dan sudah disediakan secara sistematik untuk melatih para peserta untuk berniaga atau mengembangkan lagi potensi perniagaan dan potensi diri ke satu tahap yang luar biasa.

Jika mahu berenang, kita mestilah belajar berenang di kolam. Tidak cukup hanya dalam kelas!! Begitu juga dalam business school club. Jika mahu belajar berniaga, anda mesti betul-betul berniaga. Hasil dari perniagaan adalah hasil pembelajaran jadi ia boleh ditaksirkan sebagai latihan (internship) anda telah berjaya.

BACA >> Laman Web Rasmi Business School Club (BSC)

Segalanya sudah disediakan, dari segi mentor kita pilih sahaja siapa yang kita berkenan kerana dalam BSC ada ramai ahli professional daripada pelbagai bidang; kejuruteraan, perubatan, usahawan cemerlang, sehingga ke golongan pekerja dan pelajar sekolah menengah. Pelbagai latar belakang anda akan temui di BSC.

Macam ni lah kalau nak ayat simple, ramai dalam kalangan kita yang berminat nak ceburi dalam bidang perniagaan tapi:

1) Tak tahu nak cari mentor siapa
2) Tak tahu nak buat bisnes apa
3) Tak tahu nak berniaga produk apa
4) Tak tahu macam mana nak pasarkan produk kita
5) Kalau gagal macam mana?
6) Kalau, kalau dan kalau....

Mesti banyak yang bermain dalam fikiran kalian bukan? Maka di sini lah BSC berfungsi, BSC dah sediakan Mentor yang anda perlu ikut, BSC dah pilih Platform apa yang anda perlu ceburi untuk jalankan perniagaan anda, dan BSC sudah menyediakan kelas-kelas yang anda perlu ikuti. Cuma perlukan komitmen anda untuk rajin dan terus rajin bertanya bila tak faham.




Setakat ni faham ke faham pembaca sekalian? *faham* (suara halus dalam hati berkata)

Siapa pengasas Business School Club?

BACA SINI >> Profile Presiden BSC


Meluangkan masa bersama Presiden BSC, Coach Adi. Sempoi.


Business School Club di Akhbar Tempatan

Business School Club turut terpampang dalam laman akhbar tempatan seperti Sinar Harian beberapa kali. Business School Club (BSC) adalah sebuah institusi pembelajaran sepanjang hayat yang terbukti berkesan dan boleh dipercayai. Tiada penipuan yang berlaku. Mana kan akhbar ingin mengambil sesuatu institusi yang tidak well-established.

VIDEO >> BSC di TV Alhijrah dalam Rancangan Temubual Assalamualaikum




BACA >> BSC di Sinar Harian April 2015


Sinar Harian Oktober 2015


BACA >> BSC di Sinar Harian Oktober 2015

Secara Ringkasnya

Business School Club (BSC) berkonsepkan "Earn While You Learn" yang mana anda akan bermula dibawah bimbingan MENTOR, ILMU dan PLATFORM yang betul. 

Kepakaran kami adalah membantu anda menyelesaikan masalah kebocoran wang dengan teknik 4 langkah (TERBUKTI). Ilmu diutamakan, pendapatan dinaiktarafkan.

=======================
APA KEISTIMEWAAN BSC?
=======================

☑Mentor usahawan dari pelbagai bidang (consultancy, kecantikan, NLP practitioner, seminar, dll)
☑Telah melahirkan lebih daripada 200 orang berpendapatan 5 angka dan 6 angka sepanjang tahun 2015
☑Kursus keusahawanan secara percuma
☑Menjana pendapatan Aktif dan Pasif secara konsisten
☑Insentif yang out of mind!

So far boleh faham? Takkan tak faham. Meh whatsapp. Haha.

Saya berminat, Bagaimana Nak Join Menjadi Ahli dalam BSC? Berapa Yuran Keahlian untuk sertai BSC?

Langkah pertama untuk anda bermula dan menyertai BSC cuma dengan Yuran Keahlian sebanyak RM350 sahaja. Anda akan dibekalkan dengan:

1. Produk kesihatan yang bernilai RM500 (makan sendiri, untuk kegunaan sendiri) yang dilindungi insurans bernilai RM3 juta.
2. PERCUMA Modul BSC bernilai RM20
3. Penghantaran secara PERCUMA
4. BIMBINGAN WhatsApp group 24 JAM!
5. Personal Coaching untuk Teknik Mujarab iaitu Teknik 4 Langkah! secara face to face selepas pembayaran penuh dilakukan.
Modul BSC yang diperoleh secara PERCUMA
bila join

Apa Kelas Training yang Perlu Saya Ikut?

Ada 5 Kelas WAJIB yang perlu anda hadiri untuk memastikan ilmu anda sepanjang menjalankan bisnes bersama kami semakin mantap. Tanpa ilmu, nescaya BINASA empayar bisnes kita.

1. Business Opportunity Presentation
Pendedahan awal terhadap platform yang dijalankan hasil kerjasama dengan BSC.

2. Seminar Mudahnya Mengumpul Modal Bersama BSC
Pendedahan awal terhadap ilmu perniagaan yang akan dikendalikan sendiri oleh Presiden BSC iaitu Coach Adi.


3. Teknik 4 Step
Teknik yang diperkenalkan sendiri oleh Coach Adi di mana dalam tempoh 11 bulan sahaja mampu menjana pendapatan sebanyak RM1 juta!!! Teknik termudah Semudah ABC!

4. Program RT5
Program yang dijalankan khusus untuk meraih pendapatan 5 angka (RM10,000 ke atas) setiap bulan. Diadakan sekali sahaja dalam sebulan.


5. Special Weekend Training
Training istimewa bersama salah seorang usahawan berjaya di Malaysia!

Alhamdulillah, selesai penceritaan saya mengenai BSC. Dan sekarang saya akan bercerita perjalanan sepanjang setahun bersama Business School Club (BSC).

December 2014

Been introduced to BSC. With IronLady Kak Siti.

January 2015

Just in ONE MONTH I managed to get my first 5 figures!


February 2015


Our first successful event ever at Kota Kinabalu, Sabah with my ex-school mates.


March 2015

Sharing session with over hundreds of people!!! Alhamdulillah.


April 2015


Awesome team mate!

BSC Seminar in Ipoh


May 2015


Special meeting with our IronLady Kak Siti. This is personal coaching.


June 2015


After half a year. I managed to collect more than RM30thousands with BSC! Proven system.


July 2015
At Business Presentation with members all around Malaysia.


August 2015
Leadership Training at Pulau Redang. Awesome!


September 2015
Mega Event. Snap!


Oktober 2015

Intense Training Program at Senawang.


November 2015

Penang Mega Event.



Disember 2015

Special Training with Success People.



January 2015

6000 pax Mega Event! This is superb!

February 2015
Updated soon

BSC FAMILY

Dalam pada masa yang sama, kami turut buat aktiviti yang santai, supaya ikatan ukhwah sesama ahli dalam BSC lebih padu dan utuh.





Pencapaian Sebahagian Ahli Dalam Business School Club (BSC)


Pasangan adik beradik, Ella dan Syafiq Asyraf.

Pasangan suami isteri, Kak Nurbi dan Abang Ramzan.

Pasangan kembar dari Terengganu, Kak Hasma dan Kak Hasmi.

Sarawak punya team pun sudah ada.

Alhamdulillah, pencapaian bersama BSC adalah suatu pencapaian yang saya tak pernah terfikir di usia seawal 22 tahun. Anak muda, kita adalah pencorak masa depan negara. Dalam BSC kita akan membentuk insan-insan yang menjadi ahli untuk berubah menjadi manusia yang akan memberi manfaat kepada orang lain. InshaAllah.

Akhir kalam. Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli dalam Business School Club (BSC), cuma perlu bayar yuran keahlian sebanyak RM350 sahaja.

Cara-cara:



Whatsapp saya

Whatsapp: 014-5552638 (Syafiq)
Whatsapp: 014-5552638 (Syafiq)
Whatsapp: 014-5552638 (Syafiq)

Dah selesai saya akan masukkan ke dalam group WhatsApp untuk online coaching pula macam mana kita nak mulakan bisnes kita dengan jayanya. Bersama-sama. InshaAllah.

Tak faham? Boleh Whatsapp saya terus ke talian tertera

Whatsapp: 014-5552638 (Syafiq)
Whatsapp: 014-5552638 (Syafiq)
Whatsapp: 014-5552638 (Syafiq)

UPDATED 24/7/2016

Pakej terbaru untuk join keahlian bersama BSC.

1. Pakej Agent - RM350 seumur hidup. Potensi pendapatan RM1000-RM2000 sebulan.

2. Pakej Stokis - RM3400 seumur hidup. Potensi pendapatan RM3000-RM10000 sebulan.

TAWARAN SAH SEHINGGA 31 OKTOBER 2016.

Anda akan dibekalkan dengan sistem dan teknik marketing yang terbaru, terbaik dari pasaran. Anda juga akan didedahkan rahsia bagaimana mencipta pendapatan tetap sekurang-kurangnya RM2000 sebulan, dengan sistem rekrut ejen/stokis, tanpa perlu menjual produk dan hanya menggunakan medium online sebagai medium pemasaran.

Jangan risau, mentor akan disediakan untuk monitor kemajuan anda.




Assalamualaikum. Salam Perpaduan.

Peter Marvey: Magician Without Limits!

Sponsored

Peter Marvey is the world’s leader in magical flying and levitation. He made it possible to fly in bright light and was the first magician to change costumes in mid air. Peter Marvey is ready to surprise and leave spectators in a state of disbelief with his jaw-dropping acts at Peter Marvey: Magician Without Limits!



To catch more of Peter Marvey’s formidable magic show such as the Ultimate Cut, Lumitec Levitation, Magic Card and Diamond Illusion, make your way up to Resorts World Genting and be one of the first few to watch our all new resident show Peter Marvey: Magician Without Limits performing daily from 28 May to 25 November 2014, 9pm at Genting International Showroom.

Thanks Ms. Tan Yee Wen for the invitation from Resort World Genting. Such a big honor for me to attend that prestigious event.

Thanks Genting!

Nuffnang