Ben Ashaari dan Rakan Blogger

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Rasa dah lama tak join segmen En. Ben Ashaari. Sapa tak kenal dia? Memang belum matang dalam dunia blogging. Ek? Maafkan daku.


Setiap segmen mesti ada cara-cara yang perlu dipenuhi. Ek? Entah.

1. Letak header En. Ben Ashaari.
I'm done!

2. Buat tajuk: Ben Ashaari dan Rakan Blogger.
Tu tajuk atas tu. Done!

3. Ceritakan serba sedikit pasal blog anda dan kenapa berblog?
Blog yang saya buat ni adalah blog kedua selepas yang pertama. Of course lah! Blog pertama ditubuhkan selepas habis PMR 2008, so saya ni kira dah lama lah kan. Nope! Banyak perlu belajar. Mesti lah kan. Hehe. 

Blog pertama telah didelete atas sebab-sebab yang tidak wajar. Then pada 28.12.2010, blog Syafiq Ahadin ini ditubuhkan dengan rasa rendah dirinya. Time tu tak tau apa-apa pasal blogging. Saja nak buat blog sebab kawan suruh. Time habis SPM kan kitorang dah berjauhan, so mestilah nak tahu update diri masing-masing dari masa ke masa. 

Tapi aktiviti blogging tu terpaksa dihentikan sementara sebab saya TERPAKSA menghadirkan diri ke PLKN. Awal tahun. tengok gambar  botak saya? Sila usha entri bulan March. dan April.
Then bulan Julai kembali aktif blogging selepas menyesuaikan diri berada di tempat baru, PASUM. Huhu! Sampai sekarang aktif!

Nak bagi ucapan ni: Thanks to my readers, followers and visitors yang datang ke blog saya. Terharu kejap.


4. Siapa idola dalam dunia blogging?
Wah, part ni susah. Tapi saya suka baca blog Budak Lelaki Sebelah Pintu. Sebab semua pasal kehidupan dia. Dan best! Kalau lah En. Hizami baca ni, jangan marah!

Sila tekan untuk ke blog baginda beliau.
Sori abang Zami mengambil gambar tanpa pengetahuan. Sebab ni je nampak tadi. Heeee :D Blog dia bagi saya sangat best. Dalam penulisan sangat pelawak, tapi sebenarnya dia seorang yang pemalu. Ek? Tak tau. Harap nanti dapat berjumpa. ! Hehe. Baru kenal.

Satu blog lagi ialah Kereta Mayat. Siapa kenal kereta Mayat? Buka keranda tapi memang best! Sangat setia dengan blog itu. Wow! Ditulis oleh Hamka, dengan slogan, "Aku telah lama kelakar, baru hari ini kamu ketawakan aku? Bukankah kita semua akan menjadi mayat?" -Hamka- 

Sila picit dan tekan. Errr....untuk ke blog beliau.
Ni Hamka bukan Haji Abdul Malik bin Haji Abdul Karim tu yang kita belajar time sekolah. Huhu! Ni Hamka versi Malaysia. Cara penulisan yang sungguh santai membuatkan ramai orang nak jadi orang pertama komen. Hehe! Entri paling mantap yang membuatkan saya stay depan blog dia setengah jam ialah "Apa itu Seks". Serius best! Sila baca.

Banyak lagi blog yang best tapi ni paling top! Hehe. 

5. Siap! Dan pubish url kat ruangan komen.

Alhamdulillah, siap juga. Wah! Panjang sungguh! Well, itu lah kerja kalau ada idea. kalau kering idea? Takda la mau tulis sepanjang ini.

Last but not least, thanks! Apakah saya boleh mencapai follower 600 before Oktober melabuhkan tirai?

Wassalam.

p/s: Dah BW kat blog-blog yang join ni segmen, suma idol diorang hampir sama. Tapi mine sangat pelik. Lantak. Memang ni yang best! Hehe :D

55 comments:

  1. @Hizami Rahim wah3! first to comment. Your're welcome! Hehe.

    ReplyDelete
  2. Suka juga baca blog kereta mayat tu...Best sgt blog dia..
    Teruskan semangat utk terus berblogging...
    Salam perkenalan...
    Dtg dari segment yg sama... ^^

    ReplyDelete
  3. visit here dri segmen yg sama :)

    ReplyDelete
  4. salam kenalan! dri segmen abg beng!

    ReplyDelete
  5. salam kenalan...Qaseh dtg singgah dan follow...(^-^)

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan.. :) saya pon dari blog abg ben :D..

    ReplyDelete
  7. singgah mmblas knjungan..terima kasih..jmput dtg lgi ke blog sya :)

    ReplyDelete
  8. salam membals kunjunga,,
    singgah dr segmen ben ashari..
    selamat berkenalan..nice blog!!
    happy blogging ya!

    p/s: nnt datang lawat blog kite tau

    http://safiyahezora.blogspot.com/2011/10/segmen-ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

    ReplyDelete
  9. @Bella yeah! Dia punya blog sangat2 high class! Hehe.

    ReplyDelete
  10. @Paris Lipton hehe! idea memanjang. Hehe! tak juga kene baca.

    ReplyDelete
  11. pergh! mantap dah bw sume..hoho

    sy xsmpt lgi...jp2 lagi ke..
    kalo xhbis, esok smbg..eheh

    btw, kereta mayat sgt best..lawak giler! kan kan :))

    ReplyDelete
  12. salam kenal....thanks sudi singgah blog sy =)......ur different from others.....keep it up

    ReplyDelete
  13. @syahirah wajib ketawa kalau baca. Huhu! Sentiasa menunggu entri next dia. paling last pasal surat kepada Syiah.

    ReplyDelete
  14. hizami ca da kenal n follow dia...skang nak berkenalan lak la ngn ketemayat..hehe...unik je nama..

    =)

    ReplyDelete
  15. hizami ca da kenal n follow dia...skang nak berkenalan lak la ngn ketemayat..hehe...unik je nama..

    =)

    ReplyDelete
  16. dtg dri segmen yg sme...
    slamat berkenalan..>.<

    ReplyDelete
  17. Salam perkenalan...ziarah blog nie...tq

    ReplyDelete
  18. kunjung bls n follow here!
    slm perkenalan.
    :D

    ReplyDelete
  19. aipp syafiq..sempoi jee.hehe.kunjung balas sini :)

    ReplyDelete
  20. As-Salam.
    Terima kasih kerana sudi singgah di HASRULHASSAN.COM

    Blog kereta mayat memang seronok untuk dibaca...

    ReplyDelete
  21. Salam ukhuwah tuan blog. Lina datang dari segmen yang sama. Dah follow blog ni. Kalau ada masa, jom terjah Lina balik :) http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

    ReplyDelete
  22. salam kunjungan syafiq...blog2 yg tersenarai dalam entri ni mmg best2 belaka...

    ReplyDelete
  23. salam kenal..
    jenguk awak pulak.

    ReplyDelete
  24. hye im follow u dear. singgah dari segmen yang sama. jom terjah blog saya pulak.

    http://waniewonek.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Membalas kunjungan dr segmen yg sama...

    ReplyDelete
  26. Singgah dari segmen Bro Ben :)

    jom terjah : http://kimie-blog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. salam perkenalan !

    http://storyofbudakjambu.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

    ReplyDelete
  28. thanx sdi BW-singgah blog x semenggah sy..insya'allah trget 600 akn dcpai anda =)
    ~salam ukhuwah~

    ReplyDelete
  29. hye sggh dr segmen sama juga!owh tak pernah lagi gi blog yg bro beritahu tu...ok nak ke sana juga support kawan2.happy blogging ^^

    ReplyDelete
  30. salam ziarah.dr segmen yg sama.
    ayu dh follo^^

    ReplyDelete
  31. Salam perkenalan daripada Arol Mubin! Target untuk dapat 600 follower sebelum bulan November dah tercapai. Tahniah! :)

    ReplyDelete
  32. balas kunjungan...sorry lambat balas kunjungan..hehehe..buzy skit ari tu..xsempat..

    hehehe..kalau sudi join la segmen nie..
    http://aidasyafiqa.blogspot.com/2011/11/segmen-korean-drama-that-you-like-most.html

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang