Contest DANIEL ADIE : SISPA

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Yeah! Akhirnya JOIN juga contest Daniel Adie
Ni gambar awal2, nanti kalau sapa2 nak komen, boleh lah, supaya saya boleh edit dan MENANG! 


TEEHEE!


Firstly, ni first time guna adobe! Payah dan rumit sungguh! Tapi berkat usaha beberapa jam. Ceh! Adalah beberapa minit, berjaya juga hasilkan satu gambar yang bertujuan untuk ikut contest yang dianjurkan oleh En. Daniel Adie kita yang terkenal dalam dunia blogger dan terkenal dalam kalangan blogger (Same thing!!) sehingga menyebabkan saya jeles melihat mereka-mereka di luar sana join so saya pun apalagi! Join lah walaupun exam sudah dekat! >Tarik nafas<


Merapu! Well, to be honest, ceh! This is my first ever photo contest I joined! Haha! SISPA stands for Senyum Ikhlas Senyum Palsu. FYI.


Tu diaa gambar En. Daniel Adie atau lebih dikenali sebagai Cikgu Hamdi dalam kalangan pelajar-pelajar beliau! Hmmm.... Anyway, saya support lah En. Daniel Adie ni sebab dia...............errr......blogger. Ekekeke :D

PERTANDINGAN
BIARKAN GAMBAR MENGUNGKAPKANNYA.
(Senyum Ikhlas Senyum Palsu) 


Nah terpaksa juga tempek gambar yang tak seberapa. Dan sekali lagi, tolong komen! Supaya boleh di edit before deadline iaitu on 30th October! TEEHEE! Time exam tuu! HuHaHuHa lagi!


Yang kiri tuu ikhlas, yang kanan tuu palsu yang tersangat palsu! 

Kalau nak tau mana satu yang ikhlas mana satu yang palsu, Yeah! The picture tells everything right? Lu pikir lah sendiri. Sory menggunakan kata-kata yang kejam. Dalam dunia sebenar I never use that word. Hehe! This contest is about creativity, so I just want to shine my talent! My deep talent. Hehe!


Okeh, untuk memenuhi syarat, perlulah melengkapkan slogan.


'Terkadang, senyuman palsu terukir apabila......................saya menyertai SISPA sehingga makan tidak kenyang, tidur tidak lena, mandi tidak basah dan terpaksa membuat senyuman palsu untuk menang! TEEHEE!


Fuhh! 21 words!


Dan saya nak tag blogger lain bagi memenuhi syarat terakhir.


1. Lulu Caldina
2. Alya Esprezzo!
3. C Genk Bah ni --->>tag seja walaupun ko tia mau kasi tingu muka ko. Hehe!
4. Sengal Man
5. Cik Bunny
6. Kancil 8349
7. MasZull 
8. IMBobo

p/s: Dah banyak kali join contest tapi tak pernah menang-menang. Harap-harap penangan angry bird berjaya membuka hati Abang Adie untuk memberikan kemenangan kepada Syafiq Ahadin. Aminnnnnn. (cukup x panjang aminn tuu?)



Zaman persekolahan yang tidak akan dilupakan! Pic last year! Rindu yang teramat!

22 comments:

  1. hahhaha,..sgt lucu gambar anda di sana..ekeke..
    kalo bt senyuman yg bajet hensem lg ok kali,... kc letak gmbar ka background dia tu...yg striking skit...

    ReplyDelete
  2. Dear Shafiq..

    Thanx so much sebab join contest nie..

    Appreciate it..

    All the best ya..

    p/s: yang mane satu senyuman ikhlas, yg mane senyum palsu??

    ReplyDelete
  3. apexx..! sy suka tu gmbar tym sekolah,.. senyuman iklas tu,.akaaakkaa

    ReplyDelete
  4. yg gambar last tu pancing undi lebih yek! haaha :)

    ReplyDelete
  5. yang mana satu ikhlas???btw gud luck ye huhuh

    ReplyDelete
  6. @Fiq Fikri dah edit laah... hehe! harap saya menang! ceh. thanks abang hensem!

    ReplyDelete
  7. wah3.. terbaik ar... gud luck awk..:)

    ReplyDelete
  8. @Mra Mastura smart ke? ni first time edit. Harap2 laa boleh menang. :D

    ReplyDelete
  9. .the result may come soon, best of luck.

    ^______^

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang