Projek 100 Bloggers!



Salam.

Yeah, projek 100 Blogger. Sebuah projek blog yang diusahakan oleh seorang blogger yang dah lama atau lebih sedap dipanggil 'otai' dalam dunia blogging ini. Hehe!

Apa sebenarnya Projek 100 Bloggers?

Projek 100 Bloggers dikendalikan oleh Bro Framestone  dalam mengumpulkan 100 bloggers Malaysia yang mampu diketengahkan kepada beberapa syarikat yang sudi mengiklan di 100 blog yang terpilih.

Kateria yang dicari:-

  1. Mempunyai trafik sehari dalam 500 uv (sekurang-kurangnya)
  2. Setiap blog post mendapat 5 – 10 komen dari pembaca. (sekurang-kurangnya)
  3. Bukan blog copy paste, politik atau menyentuh isu-isu sensitif dan keterlaluan.
  4. Tidak terikat dengan mana-mana syarikat pengiklanan.
  5. Blog di update sekurang-kurangnya seminggu 4 kali.
  6. Duduk di Malaysia dan warga negara Malaysia.
  7. Sanggup memberi komitment kepada projek 100 bloggers (Bro dah xnak layan blogger yang banyak songgeh)
  8. Lebih diberi keutamakan kepada blogger ber”niche” : kekeluargaaan, remaja perempuan (personal), remaja lelaki (personal), teknologi, keushawanan, makanan.

Nak cuba-cuba pula nak join projek antara blogger ni. Memandangkan pada April pertengahan nanti dah habis pengajian kat #Pasum ni, boleh lah aktifkan diri semula dengan berblogging macam yang dilakukan seperti bulan-bulan yang lepas. Sementara menunggu masuk semula ke Universiti untuk sambung ke peringkat ijazah, apa salahnya kalau mencuba sesuatu yang baru kan. Mengisi masa lapang, sambil memberi komitmen terhadap blog.

Kerja semasa cuti? Memang dah plan, tapi kalau ada side income pun ok juga. Boleh bikin simpan duit untuk kahwin. Eh? Untuk pengetahuan saudara-saudari sekalian, pada semalam (Khamis), telah menghadiri sebuah forum agama yang bertajuk Cinta, Jodoh dan Syurga dan insyaALLAH akan dikongsikan kepada pembaca sekalian, mungkin dalam bulan depan. Sebab sekarang tengah busy nak study, preparation for Final Exam.

Lastly, Y U NO try apply masuk dalam projek 100 Bloggers ni? Dengan syarat, memenuhi kriteria. InsyaALLAH boleh maju ke hadapan.

Wassalam! :)

p/s: John Carter! Tomorrow! Saturday! Yeah!

12 comments:

  1. alamak,, banyak kriteria yang tidak menepati,, uwaaaaaaaaa!!!!

    http://mujadafewa.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu!
      next time, bulan jun or julai dia cakap nak buat sekali lagi.

      Delete
  2. Replies
    1. tak dapat lagi laa, baru apply...
      dalam bulan april camtu baru tau sama ada dapat ke tak. Huhu!

      Delete
  3. wargghhh..blog syafiq boleh le...huhu

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum syafiq...gud luck k...:)

    ReplyDelete
  5. good luck? me?? blum capai kriteria ag rasanya
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. wahh...hebat ni...ada yg tak cukup kriteria lagi...
    all the best..:D

    ReplyDelete
  7. cik bunny baru singgah baca ur interview dari Eddy. Cik Bunny pon dah join. Hope sama2 layak ~weee

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang