My Newest Posts!

Kebaikan Kerja Waktu Pejabat (8 pagi till 5 petang) Hehe!

Views

Kerja Office?

Alright, cuti yang penuh dengan kebosanan. Buka facebook, scroll sampai bawah sambil like status orang. I believe ada juga manusia macam aku ni. =='

So, bila facebook digunakan sepenuhnya, ada lah sorang kawan ni. Komen punya komen, aku tau yang dia dah kerja so tanya lah dengan nada manja. Woha! :)

Tidak perlu panjang cerita.

Nak list kan kebaikan kerja office hour (Pada pandangan aku yang belum kerja):

Saturday by appointment? Huh. No...no...no....


1. Kerja 8am - 5pm
-Not bad. Study dulu camni gak. Rehat sejam tengahari.

2. Pakaian formal
-Apakah ini kebaikan? Hahahahahaha! Look smart. Tak kesah.

3. Cuti tiap Sabtu dan Ahad
-Part ni paling best. Kalau macam kerja kat restaurant or kedai kasut, kedai henfon, kedai itu dan ini, cuti tidak menentu. Entah, aku suka. Lepas pukul 5pm, boleh pergi mana-mana. Lantak. Balik rumah, tidur puas hati. Weekend pula free!!!

Tak lah macam ni.


4. Ruang kerja yang kondusif
-I don't know actually. What comes into my mind, kerusi boleh pusing-pusing, pejabat ada aircond, wifi, laptop, meja sendiri. Woha! Baru lah nampak profesional, secara zahirnya.

Aku tak tau sebenarnya. Ni sekadar pandangan. Tapi aku rasa best kot kerja ikut office hour.

Aku rasa best sebab belum habis study, aku nak cari pengalaman before masuk Univ. nanti September. Inysaallah.

Result pula dah makin membuatkan diri ini tidak senang duduk, tidak nyenyak tidur (tipu), dan tidak kenyang makan (juga tipu).

Until then, terutama kepada rakan-rakan sahabat-sahabat PASUM moga beroleh kejayaan. 

Skema sungguh cara penulisan aku. =='

Wassalam!

p/s: Nak kerja!

10 comments:

  1. Lia pun suka waktu kerja pejabat!

    ReplyDelete
  2. better kerja bila waktu cuti. pengalaman tu penting. hehee

    follow blog n follow twitter. ;)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum syafiq...seronoknya kalau dpt kerja yg masanya ikut masa yg tetapkan...:)

    ReplyDelete
  4. Farhana Ahmad: hehehe! baru nak cari... heheheheeheheheh!

    Cik Lia Lomi: gimme 5!!! :)

    kinn: tu haaa.... kan.... nak gak keje time masa yang terluang ni.. huhu!

    maszull: wassalam... yep! betul!!! dan pengalaman pun sangat best!

    ain dzaya: hehe.... dah semestinya!!! tido je laa... :)

    ReplyDelete
  5. hehe ekau dah semangat bebenar nak keje ni..hehe

    ReplyDelete
  6. hehehehe....sometime rasa malas dah blajar.... hehe!

    ReplyDelete
  7. tipu semuanya indah dari rupa, hahahaha... tengok la kerja macam mane :)

    ReplyDelete

Komen banyak dapat hadiah. Hadiah apa? Rahsia! Tapi aku tak tau sapa paling banyak komen. Hehe!
Komen baik-baik. Kalau nak hentam, sila secara berhemah.
TEEHEE! :)

Semua Hasil Tulisan Sendiri Syafiq Ahadin. Bagi kredit kalau nak Copy Paste. TEEHEE!