Recent Comments

Gempar! Lisa Rosli Menghina Sabah Sarawak!

Views
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebenarnya dah kekeringan idea untuk buat post. Tapi tadi, baru sebentar tadi, my friend Farhana Hassan (uiseh) post gambar printscreen dari Twitter dari seorang wanita, eh, perempuan yang sama umur lagi tu.

Menghina Sabah dan Sarawak!



Ok, sekarang sesi meluah!

Wahai Lisa Rosli pemilik twitter @Lisa_Rosli93 (akaun telah deactivate)

Well, kau sekarang mesti baru break dengan kau punya laki kan. Well, tak kisah lah siapa yang tulis status HOT kau tu, hacker ke siapa saja, tapi ko ingat lah sikit. Kau hidup bukan lama mana pun (ingatkan diri sendiri juga).

Tiada kerja sudah kah sampai ko mau tulis macam ni? Popular sudah kau kan. Puas hati sudah? Aduih!



Wahai Lisa Rosli, aku bukan perempuan, tapi the way kau kutuk-kutuk Sabahan dan Sarawakian, kau memang tak pernah datang Sabah dan Sarawak kan. Specifically, kau ndak pernah datang Sabah kan. Kau ni harap jak nama cantik, tapi kau punya style bercakap tidak melambangkan peribadi kau yang cantik. Aku doakan kau berubah.

Kami tinggal atas pokok?





Haha!

Sila baca entry yang dibuat oleh blogger yang pernah datang Sabah: GUNUNG KINABALU dan KENANGAN DI SABAH.

Kau memang mau minta tiket free kah? Boleh! Datang lah kau pergi Sabah, tengok sendiri ada apa di Sabah!

Well, memang dari cerita abang aku, awal-awal dia pergi sekolah semenanjung, semua orang ingat Bornea amnya, Sabah khususnya, masih tinggal di sungai, dalam gua, atas pokok. Oh tolong! Sabar seja lah. Tapi itu ok lah. Tapi kalau kau sampai macam ni, weh! Argh! Nanti keluar semua maki-maki, apa bezanya dengan kau kan. Haha!

Doakan kau dapat hidayah dan berjaya menjejak kaki ke Borneo. Kalau nak POPULAR cepat, silalah buat macam ni lagi. Tanggung akibatnya sendiri. Kotoh negi daa!

Wassalam!

40 comments:

  1. muulaaauuu!! teburusss!!! woiii!! sabahan is beautiful okayy !!!! buseet !! kapaaanas thap karma nih,..:))

    ReplyDelete
  2. hahaha, ada apa lelaki dan perempuan cantik dari sarawak dan sabah, macam Camelia tu..kan????..

    ReplyDelete
  3. dia tia penah naek kapal terbang ba tu.. tu la jeles sama org sabah swak~ haha

    ReplyDelete
  4. sy bukan sabahan..bukan sarawakian...
    tapi dah hampir 3 tahun belajar d sabah..persepsi sblm dtg sini mmg mcm yg abg pnulis kata tu, sorry tp tu sbb x dtg lagi sini, once dh dtg sabah..wow..membangun..xjauh beza dr semenanjung...sarawak juga..
    knp msti ada prejudis n streotaip mcm ni..
    mgkin byk ddedahkan d media massa ttg budaya dan adat d sini yg unik n kurg ttg pmbangunannya..
    dan mgkin pmilik twitter tu xrajin nak google mcmna pmbangunan d sabah n sarawak..
    seriously, sabah n sarawak best..
    x perlu la nak racist..satu malaysia kan..

    ReplyDelete
  5. malu la...kata 1 malaysia...come on la...bersatu...cetek akal la org tweet tu...

    ReplyDelete
  6. budak sekarang memang cakap main lepas ja.. Mengamuk ketika marah mmg sesuatu yang amat tidak baik.. Sesungguh semua ciptaanNYA adalah sama..

    ReplyDelete
  7. huhu..bf sy org kl..sy sarawakian..dh hmpir 2 tahun bkwn..xde pon mslh cmni..klu nk bkawan,nk jalinkan ukhuwah,nk couple skali pun,xkesah lah sape kita..dlu penah jg org ckp yg swakian tggl ats pokok,pakai cawat lah ape lah..mcm2..internet ad,duk sibuk men fb n twitter je..x penah nk cari inisiatif,ikhtiar ke ape,cari ilmu,cari info psl sabah n swak..tp klu bab mengutuk kemain lg..before u say something,look for the solid evidence instead of saying rubbish..msia dh lama merdeka tp nape ade je certain org kita yg stereotype?bukan org luar,tp org kita..mcm2..

    ReplyDelete
  8. tak ada kerja nak dibuatlah tu. nak kucar kacirkan negara, patut dibuang taraf kewarganegaraan . huhuhu

    ReplyDelete
  9. perempuan sabah tidak cantik? weh! mama aku orang sabah paling cantik di dunia hoiii ko tau!!! arghh! tensen ngan pompuan nii....

    ReplyDelete
  10. hellowww?! okey i org jb tapi i rasa org sabah sarawak unik n lawa2 apa. sume tempat ada org yg cantik2. jgn cakap mcm tulah... ishk3...

    ReplyDelete
  11. yes ! aku suka komen kau atas ni wei!!

    *err takde la cantik mana pompuan yang kutuk2 ni.

    astaghfirullahalazim

    ReplyDelete
  12. ini pesanan dari timbalan ketua polis negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar.

    "Polis pandang berat penyalahgunaan media sosial yang sering membuat fitnah, tipu dan ugutan. Kita juga akan pantau komen yang memaki hamun orang,"

    So, berhati-hatilah ye LISA ROSLI

    ReplyDelete
  13. eh tolonglah, nak hina sabah sarawak.. mcm lah diri tu bagus sangat.. sabah dan sarawak dah maju tau.. *emo

    ReplyDelete
  14. Ada lagi pompuan cam nie??
    x blajar sejarah, geografi ke skolah dulu? or..dia memang x tgok berita pasal sabah sarawak?

    ReplyDelete
  15. cuba soh die pi cermin tengok diri dia sendiri.. agak2.. huduh ke cantik?

    ReplyDelete
  16. nak marah pon x guna dgn makhluk camni. (nak tambahkan dosa sbb makhluk camni pon lagi la xde faedahnya.) tapi jauh panggang dari api statement dia tu. ada je kawan2 sabahan n sarawakian aku yang cantik2. hot stuff lagi tu (in a good way ye). ;D

    *owner blog: tu dia. bila dah marah, keluar abis semua loghat negeri.. huhu. ;p

    ReplyDelete
  17. sangatlah enda btol bah tuduhan kao itu... org sabah & sarawak sangat frenly... aku sudah keja sana bah dan penah gathering lagi sama mereka... well bg aku... mereka2 yg duduk di kampung2 sana lagi cantik & HOT dari kao yg duduk di KL ni!!! Malah family mereka bukan mcm kao yg kawan satu bangsa... mereka kawin sudah campur2 bangsa n budi bahasa mereka lagi baik dari kao.... pegi sana n tengok sendirik!!! P/S: Camelia & Dayang Nurfaizah juga asal sana... mereka lagi cantik & HOT dari kamu bah....

    ReplyDelete
  18. @malaysia boleh

    stuju... walaupun baru sebulan lebih keje kat sana... dah rindu dah dgn kengkawan yang ada kat sana...huhuhu

    ReplyDelete
  19. inna pn ada jg buat entri pasal nie...

    ReplyDelete
  20. saya orang sarawak..huhu..kesian lelaki sabah sarawak dikatakan tak hensem..huaaaa !!!!! mak kita cantek tau... :) haha..

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum. I would like to stand up on behave of the REAL lisa rosli. The account of lisa_rosli93 was made by and impostor that used her name to say such things. The real lisa rosli had already lodged a police report. Here's the proof http://twitpic.com/8f17v6. I'm a friend to her and she's a nice girl personally. Sorry for whatever the impostor had said. Think logically guys. How would a person could say all these things publicly to her own country. For sure she would end up being caught by the government. So yeah please spread these words. Thank you and sorry again. Assalamualaikum

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah..we think it with logically,but we don't think that lisa_rosli93 twitt is being hack or being use by some imposter,because that is the real lisa rosli...human have it's own bad side character,why dont u think about it.we hate someone like that...

      Delete
  22. #Cik Suriz: nevermind. LOL

    #ray: negative tolerance boleh?

    #burn: sabar seja... ahahaha!

    #cik lia lomi: bukan macam camelia, macam Syafiq Ahadin. #okbai

    #Nana: biar lah dia.. hehe! tu hacker bha tu..

    ReplyDelete
  23. #malaysia boleh: Malaysia Boleh! hehe! thanks atas pujian. terharu sambil mengesat air mata kegembiraan. hehe! btw, akaun tu kena hack.

    #Si BuDaK KaChak: orang yang tweet tu cetek akal. tapi pemilik sebenar bukan dia. huhu! orang sabah KacHak.

    #Mak Usu: thanks for reminding!

    #erna nazillah: gf saya orang Putrajaya.. hehe!

    #chubbygirlz: ayat kau kepada hacker. bagus2.. hehe!

    ReplyDelete
  24. #Syafiq Ahadin: the awkward moment when you yourself commenting on your own post. haha!

    #Mikah Lurima: Syafiq Ahadin hensem tak?

    #Dila: terima kasih kerana menyukainya. aku tau kau takkan tak suka. ahahahah!

    #Crew Fathi: Ohdunia[dot]com? hehe!

    #Mohd Billy: salah tu ayat di bawah. so berhati-hatilah hacker!

    ReplyDelete
  25. #Lulu Caldina: emo juga.... Lulu lagi cantik. hehe!

    #Chenal: memang ada pompuan camni... dia belajar geo, tapi tulah, study untuk exam, bukan untuk life.

    #madammondoq: terharu kena lawat oleh blogger hebat!

    #Haris Khairuddin: hehe! kalau guna bahasa sendiri lagi, memang tak faham lah. hehe! kadang2 saya sendiri pun tak faham. =='

    #cheNTaku: nanti kalau p sabah, roger jak kio! :)

    ReplyDelete
  26. #miss inna: eh, my senior. hehe!

    #Zuan: awek je? laki dia? hehe!

    #Abdul Aziz: lelaki sabah sarawak hot stuff....

    #Anon: thanks! dah buat post pasal satu lagi. thanks! and send my regard to her. sorry! damn you impostor!

    ReplyDelete
  27. salam n hey, mmg btul yg atas tu bkan THE REAL lisa yg tulis. She went through a hard time because of all this nonsense. And it was very nice of you to write post yg lain yg betul. On behalf of lisa, i thank you =)

    ReplyDelete
  28. x lawa sory ah doh...amber chia dr sabah super model kat seluruh dunia....nera antara finalist miss earth k.....kl ada ka..hahha dont be a racist..im muslim my mum convert from kristian 2 muslim..n darah sy adalah cmpuran cina kadazan dusun brunei n bajau.....mcm kl satu ja darah..sory 2 say liza rosli mulau nah gia....

    ReplyDelete
  29. Macam lah Lisa Rosli tu cantik,aku tengok muka dia tu macam bekas kena langgar keretapi ada hati nak menghina orang Sabah dan Sarawak..hey,cermin dulu wajah tu sebelum menghina orang..aku dah nampak wajah hodoh ko tu dalam tewwter ko..hahaha macam wajah orang kena langgar keretapi jer..muka tak malu!

    ReplyDelete
  30. sa org sabah...sa mmg x suka cara LISA ROSLI MAKI SABAH N SARAWAK K? SABAH GURL SUMA BEBEH2 OK? SO STOP LA MW KUTUK2 NEGERI KAMI...PA LA SLOGAN 1 MALAYSIA TU?? TEDA GUNA KLW MEN KUTUK2 NEGERI ORG,,, BAKAL MENTUA SA PUN SARAWAK JUGAK K?? DIA BEK FRENLY AMBL BERAT...AISH..ORG KL MMG..SUKA BTUL MAKI2!

    ReplyDelete
  31. aku sarawakian... ...cantik tang muka je pun tak de guna kalo mulut jahat hati itam cam tut koli..
    gi lok ke sabah sarawak bru ko tauk betapa best diam kat dunio borneo...nyaman dingin dan yang paling penting we are cute n comei2 beloko...ko ado???? putih org sabah sarawak sikdo makei bendo haram..kacak sabah sarawak asli 100%....jeles ko ndak??

    ReplyDelete
  32. Aluhaaii, ats pokok??, kamu datang p sni (sabah sarawak) bawa kamera, p cari lh kmu urg yg tnggl ats pokok..lw dpt tahniah..tp kim salam sja lh..(just saying).hadui pa guna maju tp rendah budi bahasa..pembangunan sptutnya sjjr dgn pmbgunan dri sndri..x guna jga bah kalau maju tp dri xpndai maju2..maklumat skrng d hjung jari..guna lh bh kmu kmdhn yg ada skrng utk cri kpstian,bukan suka2 buat pnytaan sndri..sodih2x

    ReplyDelete
  33. what actually reward you get from saying such a bad thing to other. sabah and Sarawak is a great place when you discover it well..you should respect to other. if anyone else want to write something like this, please think it twice..
    p/s; we all are the same, take time to think of this...i believe everyone stand with different view. =),;)

    ReplyDelete
  34. aku merindui kawan2 ku di unimas 2008/2009...sob! sob!
    org sarawak baik2...

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Sponsor

Semua Hasil Tulisan Sendiri Syafiq Ahadin. Bagi kredit kalau nak Copy Paste. TEEHEE!