Kasut Merah Pertama di Dunia

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seiringan dengan berita semasa sekarang, so dengan keBengonGan kepala otak ini, maka hadirlah sebuah kisah kasut merah pertama dalam dunia.

By the way! Salam Februari semua! Hari ini hari Wilayah. Cuti! So, hari ini buat apa?


Why? Malas kemas bilik!

Because women should clean the house. LOL!


Entry hangat bulan Januari!



Apa maksud Pertama Di Dunia?

Tak kisah lah apa korang nak cakap, hehe! Sebenarnya, I've just got a new Kasut Merah from my uncle. Last week kan pergi ke Melaka. So, before balik tu pakcik ada hadiahkan sebuah kasut jalan berwarna merah.


Dia tak nak pakai sebab tak ngam. Oleh kerana saiz kaki adalah sama (10 <<---saiz kaki gergasi bangang!), maka dengan baik hati dia bagi dekat aku. Hehe!

Apa yang penting, FREE! Woha!

Nah tengok lah gambar-gambar di bawah ni.

Ni lah kasut merah tu. Haha! Nampak tinggi kan.

Memang tinggi. Eh, panjang.

So, sekarang nak share segala benda yang dipakai di bahagian kaki. Except for stokin lah. Kang nanti keluar bau stokin busuk kat sini, terus arahkan cursor ke butang [X]. Sedih pula. Haha! Nah tengok lah!


Cerita: Ni kasut paling lama sejak Form 5.
Biasanya, kasut kulit, akan rosak tak sampai setahun.
Tapi yang ini special, sebab sampai sekarang.
So, dah nak masuk 2 tahun dah! Yeah!

Kasut badminton. Noob. Saya tak pandai main badminton.
Kasut ini pun jarang pakai dah sekarang sebab malas turun riadah.
Except hari Jumaat malam pergi main badminton di dewan. Yeah!
Cerita Badminton -->> SINI

Ini pula sandal. Sedih kan. Ni jak selalu pakai kalau jalan.
Tak suka pakai kasut. Leceh!
Pakai stokin lagi!
Argh! So, sandal lagi best.

Ni pula entah berapa kurun lamanya.
Mahal, tapi kena air selalu. Demm~ Lelaki yang tak pandai jaga harta benda.
Hehe! Jenama Edwin kot. Dah hilang dah. Silalah derma. Woo~

Kegemaran sepanjang zaman! Selipar tandas!
Cute! Boleh dipakai ke mana-mana.
Lagi suka selipar macam ni berbanding yang stylish stylo.
Low profile.
Hehe! :)

******************************************

Sedih kan. Kasut jalan pertama seumur hidup. Sedih! Nangis lah weh! Wooo~~

Siapa nak sedekahkan kasut lagi? Boleh lah contact di Facebook dan Twitter. Jangan lupa add dan follow. Ada dekat bawah butang like fan page. Hehe!

Sila sedekah, aku tarak duit~ Hewhewhew!

Wassalam! :)

9 comments:

  1. agaga kasut pun boleh la pek -_- sadis gua tgk selipar jepun monster lu tu -_-

    ReplyDelete
  2. Tolong beli kasut baru plissssss. Tak sanggup tengok selipar jepung yang akhir tu :P

    #jepungke?

    ReplyDelete
  3. first aku bace, dlm hati ak, "ni msti dh x de kje ni" hahaha. xpe2, good effort. hoho.

    merah mak ngah tu. boleh la apply keje kt mcD jp lg. ^^

    ReplyDelete
  4. wah...dah jadi laki metroseksual bagai...kasut merah lak tu..hehe

    ReplyDelete
  5. saiz 10? ko mmg monster.. x dinafikan lagi. haha. XD
    ala..rilek la brader. laki kot. 1 kasut leh tahan 5 tahun. kira ok la ada banyak jenis kasut. ada tu semua tempat dibantainya kasut sukan. kau kira ok la lagi.. huhu. ;p

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum syafiq...wah warna merah mmg menarik hati tapi ada juga yg tak suka...:)

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang