Good bye MARA! Hello PASUM!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bersua kembali. Okeh2. Pada tanggal 16hb yang ditunggu untuk MARA punya result kuar, berdebar gila2. tapi malam tu rasa nya, "okeh, kalau x dapat memang bukan rezki. adei. kmpom xdapat nie". then jam 10.24pm tanya kawan, Hazim. the result was.

Maaf. Anda tidak berjaya

What the. tapi okeh2 tenangkan diri. ya memang sayatidak dapat. but be positive. nie sebagai pembakar semangat 4flat asasi. tapi mustahil laa kalau sya cakap x kecewa x dapat MARA. sya expect dapat. tingu2. sebaliknya. waaaaa~~

tiap ari berdoa, "Ya Allah, engkau sebaik2 perancang dan engkau mengetahui apa yang terbaik untuk hambamu ini Ya Allah."
then i got UM. asasi sains hayat. so itu laa yang terbaik. InsyaALLAH.

Banned MARA. hehe!~~ tepa2. ada sudah pengalaman kegagalan. before nie suma yang kuar kalau cek online....
TAHNIAH! Anda berjaya.....
Termasuk PLKN, panggilan temuduga MARA dan last untuk tawaran asasi UM. adeh. tabah2.

So goodbye MARA! Welcome PASUM(pusat asasi sains universiti malaya).

Syukur pada Allah atas segalanya. Hidup camni la. ada gagal ada berjaya. tapi ingat jak lah. Allah sebagai sebaik2 perancang. oleh itu, UM adalah the right choice.
Now sedang sibuk mencari segala maklumat pasal PASUM. ni sedikit sebanyak yang membuatkan semangat mau p sana.
1. bercakap pasal kolej, suma budak asasi akan tinggal kat kolej kediaman keduabelas. satu bilik dua orang. wah! best giler.

Ni haa pemandangan dalam bilik. satu bilik dua orang.

2. study xlah sesusah mana. semua pun sama.yang penting effort mesti ada. ingat kata2 hajah rossminah. hehe! 4B perlu diamalkan.
- berazam dan bercita2
- berusaha
- berdoa dan bertawakal
- bersyukur.
resultnya. InsyaALLAH aal iz well.

3. budak2 pasum datangnya dari seluruh pelosok malaysia. o yeah! kawan baru. but kawan skul menengah tetap no. 1 di hati. ^^ macam x biasa time PLKN.

4. wifi. ofkos. boleh laa blogging tiap ari cerita pasal kehidupan sepanjang berada di PASUM.

5. makan. xda dewan makan. survive. adush! result. puasa isnin dan khamis.

6. dekat bandar. maklumlah di KL. yess! Heri Poter 7 part 2 ofkos tingu. tapi mesti kawal diri. baca blog urang, jam 6pm sampai 12tgah malam boleh out. o yeah! but fokus pada studi!

7. baaaaaaanyak lagi. tapi belum Google-ing. wah3! x sabar.

....well...tugas sebenar adalah study. wajib! 4 FLAT insyaALLAH. semua di atas cuma hiasan untuk release tensyen after study. kejar mereka yang lebih berjaya. sob2!! hehe. nda beh. fes time nda sekelas sejak form1. okeh2. makin lama makin melalut. so nanti jak laa sambung.

Ilalliqa'! Wassalam.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 comments:

  1. tahniah dapat masuk PASUM! blaja rajin2 tau!^^

    ReplyDelete
  2. best wooo kolej doblas nie... ada tasik, bilik memang 2 orang, ada lif lagi...hehe. Dok um bebas, boleh keluar masuk pukul brape pun takpe..tapi yang penting jaga diri :)

    Selamat Belajar!

    ReplyDelete
  3. InsyaALLAH I'll do my best!

    ReplyDelete
  4. waa,,, betul ke best kolej kdiaman keduabelas tu, ahaks, bersemangat rasanya nak belajara,, apek! jumpa kt UM.. hahaha.. =.=''

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha!

      hei manusiaaaaa... siapakah anda.....

      reveal urself!!! miahahahahahaha!

      Delete
    2. aku manusia la wei.. x kenal.. homosapien kenal?

      Delete
    3. hehehe! buat2 kenal boleh? hehe!

      Delete
  5. *belajar
    ~salah taip,, LOL..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolajar???!!! hahahahahaha! kau siapa! siapa! ?? #$%^& hehe! ok, insyaALLAH jumpa sana....

      Delete
    2. okeyh! jumpa kt sana.. apa2 roger.. haha..

      Delete
  6. i got pasum . i only got 7 A in spm. wth.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezki Allah xda siapa yang tau... hehe!

      congrates dear! :)

      Delete
  7. 2 orang sebilik. so dalam sebilik ada 1 bilik air/tandas ?

    ReplyDelete
  8. To: AnonymousMay 17, 2012 10:35 PM

    tak payah laa nak melampau. hehe! satu floor ada 1 tandas... i mean macam kat asrama laa... huhu!

    tapi best! air kuat! mandi sorang2 je laa...

    ReplyDelete
  9. x ade temuduga ke?

    ReplyDelete
  10. start taon ni ke taon lpas, asasi UM ad temuduga.. so gudluck laa sape yg dpt. doa2 je agar dipermudahkan urusan.

    ReplyDelete
  11. situasi yang sama! sebijik. :(

    ReplyDelete
  12. Kkdg apa yg kita dpt tu lbih elok kn dr apa yg kita nak? Klau kita rsa tak ckup dgn nikmat yg kita dpt, kita tgk la org lain yg lagi susah yg trpksa amek U swasta sbb tak dpt twran. Smoga dgn tu kita dpt rsa nikmat bersyukur... kan? Hee. Tahniah dapat pasum. Rmai org berebut nak masuk situ. Trima kasih bg sy smngat. Thun dpan nak SPM ! Smoga urusan anda dpermudahkan ! :D

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang