11 April, 46 tahun telah berlalu...

Salam.

Dan hari ini bersamaan 11 April 2012. =='

Ingin bercerita terlebih dahulu. Pada 46 tahun yang lepas (ikut kalendar Masihi) seorang bayi lelaki telah lahir keluar dari rahim perut ibu beliau. Langit begitu cerah sekali pada hari itu, seolah mengetahui bahawa seorang lagi bayi lelaki akan lahir ke dunia ini.

Ini kisah benar, yang berlaku pada 11 April 1966 yang lalu.

Kini, setelah 46 tahun berlalu.

I set the alarm last night. To remember this day. Someone who very special in my life!!! :) Birthday!



Macam dah boleh agak dah kan. That's my beloved papa! :)

Aku rasa gambar ni cantik. Hehe!


Bapa aku nama En. Ahadin bin Sihat. Hehe! Kini pada hari ini, bersamaan hari Rabu (tiket wayang murah), 11 April 2012, beliau telah menyambut hari ulang tahun yang ke 46. Harap lah jangan dibaca post yang ini. Malu aku! Haha! (Parents aku sentiasa stalk blog ini. Patut laa banyak je view. Hehe!)


So, sini ingin menyampaikan ucapan sambil berdoa :)

  • Semoga ayahanda tercinta sentiasa sihat selalu seperti nama datuk.
  • Semoga sentiasa murah rezeki.
  • Semoga panjang umur.
  • Semoga sentiasa bahagia di samping isteri (haha! mama aku laa!) yang tercinta.
  • Semoga kalau ada anak baru, I got new brother. Dan telah berumur 20 tahun untuk dapat adik baru. Terasa aku pula jadi bapa. Haha!
  • Semoga sentiasa dipelihara oleh Allah.
  • Semoga sentiasa baik hati kasi masuk duit dalam bank.
  • Semoga sentiasa jangan marah anak ini lagi. Hahahahahahaha!
  • Semoga dijauhi dari bala mala petaka.
  • Semoga bertambah ilmu.
  • Semoga cepat pergi menunaikan haji dan Umrah. (Dah plan ngan big brother untuk kumpul duit bawa depa pegi Mekah. InsyaALLAH. Semoga Allah memberkati segalanya)
  • Semoga anak-anak jadi baik. (Eh? Aku pula jadi bapa)
  • Semoga ceria selalu.
  • Semoga senyum selalu.
  • Semoga selalu bagi pinjam broadband.
  • Semoga murah rezki bagi duit kat saya mau amek lesen dan beli lappy :P
  • Semoga semua yang didoakan akan diperkenankan.


Aduh! Banyak sungguh semoga-semoga ini. Hehe!

Sweet couple. LOL. Amin. Semoga terus bersayang dan terus sayang Syafiq Ahadin :P


Last but not least, I Love You my parents! Hehe! (Luaran nampak kejam, hati ni baik)

Wassalam!

p/s: Semoga semuanya berada dalam keadaan selamat memandangkan kejadian Gempa Bumi tadi time Asar. Rasa gegaran juga, tapi tak sekuat di pusat gempa. Moga semua selamat. InsyaALLAH.

8 comments:

  1. selamat hari lahir pkcik.. =)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum syafiq...selamat hari lahir buat papa yer moga d'panjangkn umur n d'murahkn rezeki slalu...:)

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Lahir diucapkan buat Ayahanda kpd Syafiq Ahadin..

    semoga ucapan dan doa anak pakcik tu dimakbulkan.. aminnn.. :D

    ReplyDelete
  4. SELAMAT DAN SEMOGA SY UCAPKAN..

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/journey-to-mersing.html

    ReplyDelete
  5. selamat hari lahir buat ayah awak..

    p/s:follow sini..^^

    ReplyDelete
  6. ayah!!!! HAPPY BELATED BIRTHDAY :))

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang