Sekitar Minggu Haluansiswa

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah hari nie ada mood mau update...so silalah enjoy gambar2 yang superb banyak kali nie...dari hari first sampai ntah bilaa tuu habis haluansiswa...
Pada awalnya, minggu HELLuansiswa telah bertukar 360 degree menjadi Haluansiswa..!! sangat2 best gila!!

This is UM di bawah penglihatan google map.

Ni laa bangunan kolej kediaman blok B. depan tuu ada tasik. yeah! orang bufday ntah brapa orang dah kena buang.

Tasik dari atas blok pompuan. ntah sapa yg gambar. amek2 jak dari picture group pasum.

Seriously, ini laa pemandangan dari tasik. Ni gambar mau masuk p cafe n Dewan Gemilang. Official dewan punya Kolej 12.

Bangunan baru PASUM yg telah dirasmikan batch kitorang. yeah!! first batch!! so far baru guna makmal fizik.


Sekitar hari minggu haluansiswa:

Before masuk mendaftar dalam dewan gemilang, terpaksa menunggu duduk macam boy2 di luar dewan. unfortunately, saya xda dalam gambar. ^^

Time mendaftar dalam dewan gemilang. perghh!! sarat dengan manusia.!


Aktiviti2 yang dijalankan dan xkan dilupakan! :

Tarian ultraman!

Ni sedang menari tarian Ultraman. macam budak2! buat ramai2 memang laa best!!

Ni pun salah satu part dalam tarian ultraman!

Juga tarian ultraman!!!

Ni tarian ntah pape....

Semua tarian2 tuu dijalankan time aktiviti waktu riadah pagi n petang. kalau hujan buat kat dewan gemilang.. penat tapi best!!!

Kalau lambat, kompom kena denda. ahahah!! ni muka orang yg kena edit dah. muka siput.

Lagi mereka2 yg kena denda. boleh dikatakan tiap masa riadah petang n pagi kompom ada orang yg kena denda dengan memakai Tag yang Superb Besar ditulis sama ada: 'Saya lembik', 'saya siput', 'saya lembab', 'saya kuat tidur' dan sebagainya. time riadah kan after solat subuh n solat asar. mesti on time. so pasal tuu laa. naseb baik saya x pernah busted! ^^

Ni lagi satu, kena suruh buat yell kolej. haha! x kenal laa sapa budak nie.

NI hari last riadah petang. hujan tapi wat kat dalam dewan gemilang jak. so semangat yang teramat2!! sungguh2 best gilaaa!!!

video
Ni laa tarian yang paling diminati dan digemari semua orang. yang bertajuk "Xi shua shua". ntah pape maksud dia. tapi yang penting nii laa paling best!! cuba dengar n tngok betapa semangatnya budak2 pasum menari. banyak lagi video, tapi ni jaa laa.

For sure, kalau ada ceramah, kompom orang tidur punya. ntah gambar siapa laa nie jadi mangsa. hehe!!

Ni lagii laa ramai orang menutup mata sambil membuat air liur dalam dewan tunku canselor. dewan sejuk dan sesuai untuk nyenyak. ^^

Antara semua tuu yg paling akan diingati sampai bila2 ialah pabila kami kena bang2 boom!! WTH yg teramat. melayang RM10. kononnya cerita pasal ada sorang budak nii nama dia Huda xdapat meneruskan pengajian coz x cukup kewangan dan mau bantu ibunya. bla...bla....blaa... dia p depan b4 mau kena hantar balik ke kedah konon. tabung derma diedarkan. so dengan murah hatinya sedekah 10rm jak. ada orang kat blakang tuu derma rm100! haha. then tiba2...... datang sekor monyet dan dewan penuh dgan suasana riuh rendah yg teramat2!!!


Perghhh!!! paling gila!!!! best yang teramat2!!!

So kegilaan yang teramat2. ada 3 or 4 cameramen time malam tuu. kat centre ada tv3 punya sticker. perghhh!! tepa. pengalaman luar biasa! ^^
jumlah terkumpul duit dalam rm5k jugak laa.. n akan didermakan ke tabung Bersamamu TV3.


Ok laa..cukup untuk stakat nie. but, yng menyedihkan, xda gambar diriku ini. ahaahaha!! ni pun amek dari gambar group pasum. oyeah! nanti laa update ngan gambar dari kamera.

OK! Wassalam. njoy!!


2 comments:

  1. minggu haluansiswa tu biler. slps dafter hari pertama ?

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang