Kenali Blog Saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pada malam ini, join 2 segmen. 



1. Latar belakang kenapa saya buat blog?

My friend telah menyuruh saya buat blog untuk tatapan mereka sebab sekarang semua dah berjauhan. So dengan adanya blog, boleh juga diorang tahu saya punya aktiviti-aktiviti yang dilakukan sepanjang berada di perantauan. (Padahal di KL jak pun). Dan lagi best dapat jumpa orang-orang terkenal especially para blogger.!! 


2. Kenapa saya mahu pembaca singgah di blog saya?

Mungkin bagi yang selalu baca blog saya selama ini(ceh! macam lamaaaaa sudah), perasan yang saya lebih suka post pasal keagamaan dan yang berbentuk nasihat. Kadang-kadang diselitkan dengan joke dan lawak. (Benda yang sama kan) Seperti kata Rasulullah, sampaikan kamu dariku walau sepatah! (Correct me if I'm wrong). Pernah juga dengar kan, ada tiga benda yang takkan putus walau kita dah meniggal dunia iaitu salah satunya ialah Ilmu yang kita sampaikan dan diamalkan. So sharing is caring!


3. 5 buah blog yang sangat menarik sepanjang berblogging! tambah 1.



Kalau boleh tambah, boleh ka?


Dan mau tambah lagi!!


4. Impian?
I do hope apa-apa saja entri yang boleh disebarkan dalam blog ini, sbearkan lah. Asalkan ianya berguna untuk kehidupan seharian. InsyaALLAH. Dan mengharap agar pembaca terus-menerus sokong blog ini! 



Wassalam!

26 comments:

  1. salam kenal * saye blogger baru :p

    ReplyDelete
  2. Hai2...nak belanje adie?

    serious ke nie??

    Pm adie ye..haha

    ReplyDelete
  3. @misshannajr ya la bah... kenapa? hehe! tingu tuu saaaaana bawah ada tu lambang Wasaber...!

    ReplyDelete
  4. waaaa
    byk tol blog kegemaran ye
    heeee
    salam kenaiiii!=]

    ReplyDelete
  5. @aimie amalina salam kenai gak!! sebab tuu jadi tatapan wajib.. best kot entri diorang....

    ReplyDelete
  6. teruskan berblogging. jom kita meriahkan dunia blog ni.

    jemput ke blog saya ye?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  7. teruskan berblogging. jom kita meriahkan dunia blog ni.

    jemput ke blog saya ye?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  8. dtg dr segmen yg sama.. salam kenal mengenal... by the way nice blog ^^

    ReplyDelete
  9. genk dtg sini hehehe...^^


    Semoga persinggahan genk ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara blogger..

    MENARIK DI genkcorner.blogspot
    JOM BACA

    1.JOM KENALI BLOG SAYA PULA
    2.JOM JOIN BLOGLIST GENK
    3. GAMBAR GRILFRIEND AMIRUL HADI ZAINAL
    4.MAAF!!SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT

    ReplyDelete
  10. Hai^^
    Eza singgah sini..
    Salam kenal-kenal yer...
    Happy blogging...

    Datang terjah dari segmen abang ben :)

    jempot singgah datang ke blog Eza
    http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. salam perkenalan..
    nice blog...
    all d best in your study and your life..keep writing k..

    nnti singgah blog akak plk k

    ReplyDelete
  12. hye3!! yana dgn tinkerbell datang dari segmen yang sama.

    salam perkenalan! ^^,

    ReplyDelete
  13. slmt berknln..menjengah sini ! maaf lmbt sikit^^

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang