Mona Lisa



What happened??

Dunia Facebook 14

cucu : nenek!! nenek..! Datuk meninggal !!

nenek : bila cu??

cucu : baru je, jatuh dari p0k0k sukun, cepat nek kerumah, keluarga sudah bkumpul semua, mari cepat nek !!

nenek : jap cu, nenek nk pinjam HP kamu dulu cu..

cucu : nk tpon siapa nek ??

nenek : bukan! nenek nk buka facebook dulu..

cucu : npa nenek nk buka facebook lagi waktu bgini nie?

nenek : Hmmm nenek nk ubah status dari BERKAHWIN menjadi JANDA



p/s: nenek sewel!

Demam Denggi

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pada malam ini, ingin bershare pasal demam denggi!

Kenapa? Sebab sekarang ni dekat UM banyak kes demam denggi telah direkodkan. Including my friend! 

So di sini perlu harus sunat makruh mengingatkan kepada rakan-rakan pembaca sekalian agar sentiasa menjaga kebersihan halaman sekitar. Jangan bila dah kena baru nak terngadah. Sudah terhantuk baru terngadah. (I scould still remember 'peribahasa' during my high school day! TEEHEE)



Tanda dan Gejala

Demam denggi bermula dengan demam mengejut, dengan sakit kepala teruk, sakit di belakang bebola mata, sakit sendi dan otot (myalgias dan arthralgias, sakit pinggang yang teruk menyebabkan ia juga digelar demam tulang-pecah - break-bone fever) dan gatal-gatal. Ciri-ciri keradangan demam denggi adalah bintik-bintik merah terang, dan biasanya muncul di anggota bahagian bawah - pada sesetengah pesakit, ia merebak hampir kepada keseluruhan tubuh. Tanda pada kulit yang klasik ialah seluruh kulit tubuh bertukar kemerahan diselangi dengan tompok-tompok kulit warna yang normal (island of white in a sea of red). Kemungkinannya terdapat gastritis dengan gabungan sakit perut, mual, muntah atau cirit-cirit. Pesakit juga boleh mendapat radang hati, radang otak (lebih pada kanak-kanak) dan juga dalam kes luarbiasa radang otot jantung (cardiomyopathy).

Demam denggi klassik berlarutan selama enam hingga tujuh hari dengan demam kembali memuncak pada akhir demam (dikenali sebagai pola biphasic). Secara klinikal bilangan sel darah pembeku (platelet) akan turun sehingga hilang demam diikuti dengan kehilangan bendalir plasma darah dari salur darah ke dalam tisu perantara atau ruang ke tiga (third space lossdi antara selaput paru-paru, ruang peritoneum dan sebagainya), kerana kapilari darah menjadi rapuh (capillary fragillity). Pada peringkat ini pesakit terdedah kepada renjatan dan risiko perdarahan.

Kes DHF juga menunjukkan demam tinggi, fenomena pendarahan, trombositopenia (thrombocytopenia) dan haemoconcentration. Sebahagian kecil kes membawa kepada sindrom kejutan denggi (dengue shock syndrome) atau DDS yang mempunyai kadar kematian yang tinggi.


Bla2....panjang sungguh explaination dari Mr. Google.!


Cara Pencegahan

- Elak dari melawat atau berkunjung ke kawasan berisiko tinggi pada siang hari.



- Musnahkan tempat-tempat pembiakan nyamuk.


- Hapuskan nyamuk Aedes dewasa.

- dan banyak lagi!!! Iklan tuu banyak kan!


Pengalaman

Okeh, sekarang cerita pengalaman. Di UM sekarang ni, setiap hari akan dilakukan fogging! Di Kolej 12 la. Entah pula kalau di Kolej lain. Sama jak kali. Setakat 28/9/11, direkodkan ada 10 kes sudah di Kolej 12. Entah siapa lah ibu bapa denggi ni. Dan kawan saya telah pun kena. Ditahan di hospital di Pusat Perubatan UM (PPUM). Minggu lepas dia demam, then rasa lain-lain. Sejuk semacam yang sangat sejuk. Secara mengejut. Menggeletar. Then, dia p klinik, kena bagi ubat panadol. Makan sebiji, dalam sejam camtu rasa OK la. But then, after an hour, the fever became worse. And even worse! So lepas tu pegi cek darah dan telah telah dijangkiti demam denggi. Then pegi laa lawat dekat hospital. Keadaan? Muka macam lebam2 merah. Tak faham? Cuba kita kena gigit nyamuk dan kita garu. Mesti ada lebam merah tuu kan. Haa! Tu laa. Tapi kalau kena denggi, merah dia ni seluruh badan. I asked her, gatal ka? Ya. Gatal2. Pastu kena cucuk jarum dekat tangan untuk masukkan cecair macam air tu. Akan selalu pegi tandas sebab air sentiasa mengalir masuk dalam badan kan. Sebab mau buang virus denggi tu kali. Hmmm.

Tapi itu jak laa yang saya nampak secara pemerhatian. Hah! Selebihnya, dia yang tahu! 

Dan doakan keselamatan dia OK!


Koleksi gambar. Okeh! Sempat juga. TEEHEE!



Pesakit bernama Azean Ermawaty binti Hazwan. Perempuan!


???????????????????????????????
Bukan azean! Ini aizan. Azean sedang bertandas. So amek peluang snapping.




Wad perubatan 2. Dikendalikan oleh jururawat2 yang bertauliah. Ceh! Padahal cucuk jarum pun x pandai! Haha.


Pesakit tambahan.


Secara tiba2 suka pula ambil self picture.



Dan setelah boring! Sebab bapa dia datang dari Sabah! So kami pun mengundurkan diri. Dari jam 7pm till 9pm...lama ka tu?

Then pegi lah makan2.! Jalan2...di PPUM ada Secret Recipe. So........


Entah apa tuu nama dia. meremang bulu roma sekitar muka time makan! 


???????????????????? Siapakah?/


Siapakah?????





Reuben.!


Perut belum kenyang. Pastu p laa food court sana. Bongok! Habis duit!




Ani Sop Utara. Sedap! Bantai jak laa...makan tetap makan.!




Tunggu turn!! Order, tak sampai dua minit dah siap!




Tadaaaa!! Nasi Ayam Power!!!


Dan begitulah alkisahnya kalau dijangkiti demam denggi!

So kepada sesiapa yang ingin dijangkiti denggi, silalah membiarkan air bertakung agar nyamuk Aedes mudah membiak! 

Sekian. Wassalam!





p/s: thanks to sesiapa yang mendoakan nenek saya kembali sihat. Alhamdulillah telah keluar. Thanks!

Gambar Kelas PASUM

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


TEEHEE!! Nak simpan gambar dalam blog. Supaya nanti bila lappy dah rosak dan pendrive dan segala jenis hard disk hilang, ada juga back up kat sini.



Ini gambar skema.... Manakah saya?
Kalau perasan slogan tuu, entah sapa laa yang buat. "Knowledge Suckers". Hmmm.... my class assistant laa punya kerja... haha!




Manakah syafiq ahadin?




 Where am I?



Sila teka....sangat senang mencari... yang paling hensem tuu....
Tapi gambar x lah secantik yang sebenar... sebab yang in real...lebih cantik + hensem.!


Wassalam.....

Bengong 4

Seorang suami terlantar di atas katil kerana sedang nazak sambil ditemani isterinya yang berada di sisi sambil menitiskan air mata. Ketika isterinya sedang berdoa, si suami memandang isterinya dengan mata yang layu dan berkata pada isterinya dengan suara yang perlahan.


Suami: “Lisa..isteriku….”

Isteri: “Sudah lah bang..jangan banyak bercakap…abang rehat la…..”

Suami: “Lisa..abang nak buat pengaku...an…..”


Kata suaminya dalam keadaan lemah.

Isteri: “Abang tidak perlu mengaku apa-apa..abang berehat la…jangan banyak bercakap….”

Kata si isteri sambil menangis. Si suami tetap ingin membuat pengakuan sebelum dia menghembuskan nafasnya yang terakhir.

Suami: “Abang sebenarnya telah berlaku curang terhadap awak…abang pernah menjalin hubungan dengan kakak awak sendiri…..dan kami pernah terlanjur..”

Isteri: “Saya tahu….sebab itulah saya letak racun serangga dalam minuman abang..



huh?:D

Things Killing Your Social Life


Dunia Facebook 13

CINTA



vs

KENTUT




CINTA dan KENTUT tidak boleh ditahan,
 
keduanya boleh menjadi lega bila terlaksana.
 
CINTA tertahan = Sengsara,
 
KENTUT ditahan = Menderita
 
Kalau CINTA dan KENTUT keras bersuara,
 
tentu perasaan kita lega.
 
CINTA tanpa rasa,
 
bukan CINTA namanya,
 
KENTUT tak berbau,
 
bukan KENTUT namanya.
 
CINTA itu rapuh,
 
KENTUT itu bau....
 
CINTA itu halus,
 
KENTUT itu virus.
 
CINTA diam-diam membuat orang mabuk kepayang,
 
KENTUT diam-diam membuat orang mabuk kepalang.
 
CINTA bagi kebanyakan orang muda, “Ahhh, CINTA monyet…!”
 
KENTUT didepan banyak orang, “Sialan, monyet lu…!”
 
CINTA dan KENTUT sama-sama sering dicari:
 
Kalau sudah CINTA: “Dimana engkau duhai kekasih?”
 
Kalau sudah KENTUT: “Siapa nih yang KENTUT? Hayoo, ngaku gak…?!!!”
 
CINTA berlebih membuat orang terbuai,
 
KENTUT berlebih membuat orang terkulai.
 
CINTA menyatukan persepsi,
 
KENTUT menyatukan emosi.

Wordless Wednesday - 8


Wordless Wednesday - 7





Geli!!! Nah makan...selera bangkit... anda perlu ingat benda ini ketika makan! Awesome!












p/s: doakan nenek saya sembuh. Currently at Hospital sebab darah tinggi. Amin.

Kenali Blog Saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pada malam ini, join 2 segmen. 



1. Latar belakang kenapa saya buat blog?

My friend telah menyuruh saya buat blog untuk tatapan mereka sebab sekarang semua dah berjauhan. So dengan adanya blog, boleh juga diorang tahu saya punya aktiviti-aktiviti yang dilakukan sepanjang berada di perantauan. (Padahal di KL jak pun). Dan lagi best dapat jumpa orang-orang terkenal especially para blogger.!! 


2. Kenapa saya mahu pembaca singgah di blog saya?

Mungkin bagi yang selalu baca blog saya selama ini(ceh! macam lamaaaaa sudah), perasan yang saya lebih suka post pasal keagamaan dan yang berbentuk nasihat. Kadang-kadang diselitkan dengan joke dan lawak. (Benda yang sama kan) Seperti kata Rasulullah, sampaikan kamu dariku walau sepatah! (Correct me if I'm wrong). Pernah juga dengar kan, ada tiga benda yang takkan putus walau kita dah meniggal dunia iaitu salah satunya ialah Ilmu yang kita sampaikan dan diamalkan. So sharing is caring!


3. 5 buah blog yang sangat menarik sepanjang berblogging! tambah 1.



Kalau boleh tambah, boleh ka?


Dan mau tambah lagi!!


4. Impian?
I do hope apa-apa saja entri yang boleh disebarkan dalam blog ini, sbearkan lah. Asalkan ianya berguna untuk kehidupan seharian. InsyaALLAH. Dan mengharap agar pembaca terus-menerus sokong blog ini! 



Wassalam!

Jom tambah follower Bersama Lulu Caldina

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Yeah! Lama dah tak join segmen yang Lulu buat. So hari ni, line internet sangat OK dan semuanya berjalan lancar. And I'm feel so happy! >sebab SNSD akan comeback!< sory!






Dan siap!!!


Join jangan tak join!


Wassalam!



KEKOSONGAN JAWATAN ~ FIRST COME FIRST SERVE

SEMUA AKAN DIWAJIBKAN HADIR TANPA SEBARANG PENGECUALIAN





KEKOSONGAN JAWATAN:
A. Ahli Syurga Dari Awal.
B. Ahli Neraka Dari Awal.
C. Ahli Neraka Sementara Kemudian Akan Dilantik Jadi Ahli Syurga.

EMPAT GANJARAN LUMAYAN (khas untuk jawatan A):
1. Nikmat kubur.
2. Perlindungan di Padang Mahsyar.
3. Keselamatan Meniti Titian Sirat.
4. Syurga yang kekal abadi.

TARIKH TEMUDUGA:
Bila-bila masa secara adhoc bermula dari saat membaca iklan ini.

LOKASI TEMUDUGA:
Di dalam kubur (alam barzakh).

KELAYAKAN:
Anda tidak perlu bawa siji-sijil.
Anda tidak perlu bawa pingat.
Anda tidak perlu bawa wang atau harta (yg banyak).
Anda tidak perlu berparas rupa yg cantik, hensem atau berbadan tegap atau seksi.
Sila bawa dokumen asal Iman dan Amal.

PANEL/PENEMUDUGA:
Mungkar dan Nakir.

ENAM SOALAN BOCOR:
1. Siapa Tuhan anda?
2. Apa Agama anda?
3. Siapa Nabi anda?
4. Apa Kitab anda?
5. Di mana Kiblat anda?
6. Siapa Saudara anda?

CARA MEMOHON:
Anda cuma perlu menunggu penjemput yang berkaliber untuk menjemput anda. Ia akan menjemput anda pada bila-bila masa saja (mungkin sekejap lagi). Ia akan berlembut kepada orang-orang tertentu dan akan bengis kepada orang-orang tertentu. Ia diberi nama Izrail.


Sumber: Facebook lah... =)


p/s: Sebarkan. Nak share ambil jak.

Bengong 3



Seorang pemburu bertembung dengan seekor singa.

Terrperanjat, dia tak sempat mengangkat senapangnya.
Tiada pilihan, pemburu itu bertadah tangan dan berdoa. 

Ketika pemburu itu menjeling ke arah singa, dia ternampak bahawa singa itu juga sedang berdoa.


Pemburu: “Ah leganya… singa baik rupanya. Lepaskanlah aku.”

Singa: “Ya… singa yang baik selalu baca doa sebelum makan, amiiinn…”

Ciri-Ciri Lelaki Idaman

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Nak share pasal ciri-ciri lelaki idaman. Edisi Facebook sebab ambil dari Facebook. Yeah!!





Tatkala seorang jejaka memandang cermin, apa yang selalu difikirkan adalah "handsome kah aku?", "adakah otot-otot aku semantap Arnold Schwarzenegger?" dan seumpamanya.

Apa kata selepas ini, kita bertanyakan soalan berikut ketika memandang cermin :

1. Adakah aku sentiasa taat kepada Allah dan Rasullulah?

2. Adakah jihad Fisabilillah adalah matlamat dan program hidup aku? 

3. Adakah mati syahid adalah cita-cita hidup tertinggi aku?

4. Selama ini, adakah aku sabar dalam menghadapi ujian dan cabaran daripada Allah?

5. Ikhlaskah aku dalam beramal?

6. Adakah kampung akhirat menjadi tujuan utama hidupku?

7. Takutkah aku kepada ujian Allah dan ancaman-Nya?

8. Adakah aku selalu memohon ampun atas segala dosa-dosaku?

9. Adakah aku zuhud dengan dunia tetapi tidak meninggalkannya?

10. Adakah solat malam menjadi kebiasaanku?

11. Adakah aku bertawakal kepada Allah atau aku kerap mengeluh?

12. Adakah aku kerap memberikan infaq di waktu senang mahupun sempit?

13. Berusahakah aku untuk menerapkan nilai kasih sayang sesama mukmin dan ukhwah di antara mereka?

14. Kuatkah aku amar maaruf dan nahi munkar?

15. Adakah aku sangat kuat memegang amanah, janji dan kerahsiaan?

16. Adakah aku seorang pemaaf?

Andai jawapan kepada persoalan-persoalan di atas adalah positif belaka, maka anda memiliki ciri-ciri lelaki soleh idaman wanita!


p/s: mungkin tu laa juga sebab kenapa lelaki tak bercouple.... hehe! 

Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Pada malam ini telah dijemput oleh seorang blogger Form 5, I guess la. Eyryn Bercerita.



Rasanya telah lama tak join segmen dan bila dijemput tanpa teragak-agak terus join laa. Yeah! 




Thanks to NURIN ASSYAHIRA kerana menjemput join segmen ini, Harap dapat laa juga habuan. Last but not least, semoga sukses untuk SPM this year!

Dan jangan lupa doakan juga saya dapat 4 Flat di PASUM ini. InsyaALLAH. Amin.







Tag!





Dunia Facebook 12

UNTUK KAMU YANG SELALU DI FACEBOOK





Ada kisah yang ingin ku kongsi,
Kisah mengenai dunia teknologi,
Bagi yang tidak tahu apa itu FB,
Mohon Google search dengan sendiri.

Kawan-kawanku ramai yang ada FB,
Ku kenali di sekolah rendah hinggalah Universiti,
Mudah bagi kami untuk berkomunikasi,
Semuanya terletak dihujung jari.

Pelbagai usia pengguna FB,
Tak kira tua, dewasa dan remaja muda mudi,
Bila ditanya tujuan buat FB,
Jawabnya banyak ilmu hendak dikongsi.

Bagusnya jika bijak menggunakan FB ,
Dapatlah saling berkongsi ilmi,
Namun yang hairannya lain yang jadi,
Ilmu tidak dikongsi, dosa yang dicari.

Bukankah tujuan hidup duniawi,
Banyakkan ibadah untuk bekalan diri,
Tapi sayangnya manusia zaman kini,
Dosa yang sudah banyak ditambah lagi.

Salah guna FB memakan diri,
Maksiat berganda dimurkai Ilahi,
Antara punca pergaduhan suami isteri,
FB digunakan dengan tujuan tak bererti.

Yang hangat bercinta buat ayat geli-geli,
I love you, I miss you di wallpost setiap hari,
Kata update status via Blackberry,
Takkan lah dah tak ada kredit nak SMS lagi?

Dinding pula penuh dengan luahan hati,
Mencarut di status tidak sedar diri,
Lebih malu sekiranya si gadis yang memaki,
Merendahkan martabat si empunya diri.

Gunalah FB untuk saling menasihati,
Kongsilah ilmu-ilmu yang diketahui,
Bukan sahaja anda berbakti,
Pahala yang dicari pasti menanti!

Selitkan ayat-ayat Quran dan hadis Nabi,
Jadikan status di wall FB,
Carilah kalam-kalam hikmah yang mendidik diri,
Moga dapat menjadi penghias diri.

Ataupun, uploadlah video dan CD,
Masukkan link tazkirah di dinding FB,
Mudah dikongsi, ilmu pun diperolehi,
Untuk dijadikan bekalan akhirawi.

Wahai muslim mukmin sejati,
Marilah bersama kita bersatu hati,
Ikutilah sunnah perjuangan nabi,
Dakwah diberi, nikmat dikecapi.

Sampai disini kisahku kali ini,
Moga sedikit sebanyak dapat mencuit hati,
Tidak rugi memanfaatkan teknologi,
Jauhkan diri daripada godaan duniawi.

Maaf andai ada yang terhiris hati,
Aku sekadar ingin menasihati,
Salam ukhwah ya akhi wa ukhti,
Hingga kita bertemu lagi.
Sumber: Khalifah Luahan Rasa!!!!

I love his blog!!!! Banyak keagamaan.... do visit him.... Khalifah Luahan Rasa

Dunia Facebook 11



Wanita2 sekarang seringkali diungkapkan umpama bunga,

lelaki2 pula diungkapkan umpama kumbang,

tidakkah itu salah?

bunga-bunga sememangnya cantik dan harum,

tetapi kecantikannya ditayangkan kpd semua makhluk,

... madunya utk semua kumbang,

bukankah wanita seharusnya menjadi mutiara di dsr lautan,

yg diterlindung didlm kerang yg keras,

yg kecantikannya tidak kelihatan oleh makhluk lain,

kecantikannya hanya utk...

lelaki yg sanggup menyelam ke dasar lautan, menempuh segala rintangan,

utk mendapatkan mutiara itu..

dan sudah pastinya lelaki itu akn menjaga mutiara itu dgn baik..

kecuali lelaki tuh penjual mutiara atau kejanya mencari nafkah melalui mutiara ==' 

itulah sebenarnya yg wanita dan lelaki harus lakukan...

wanita berusaha menjaga kecantikannya utk hanya kpd si suaminya..

lelaki haruslah berusaha utk menjadi yg terbaik supaya dpt memimpin rumahtangga supaya bahagia sentiasa ^__^

Oh my Baby

Hi, Mommy.


...I'm your baby. You don't know me yet, I'm only a few
weeks old. You're going to find out about me soon, though, I promise.
Let me tell you some things about me. My name is John, and I've got
beautiful brown eyes and black hair. Well, I don't have it yet, but I
will when I'm born. I'm going to be your only child, and you'll call me
your one and only. I'm going to grow up without a daddy mostly, but we
have each other. We'll help each other, and love each other. I want to
be a doctor when I grow up.



You found out about me today, Mommy! You were so excited, you couldn't
wait to tell everyone. All you could do all day was smile, and life was
perfect. You have a beautiful smile, Mommy. It will be the first face I
will see in my life, and it will be the best thing I see in my life. I
know it already.



Today was the day you told Daddy. You were so excited to tell him about
me! ...He wasn't happy, Mommy. He kind of got angry. I don't think that
you noticed, but he did. He started to talk about something called
wedlock, and money, and bills, and stuff I don't think I understand
yet. You were still happy, though, so it was okay. Then he did
something scary, Mommy. He hit you. I could feel you fall backward, and
your hands flying up to protect me. I was okay... but I was very sad
for you. You were crying then, Mommy. That's a sound I don't like. It
doesn't make me feel good. It made me cry, too. He said sorry after,
and he hugged you again. You forgave him, Mommy, but I'm not sure if I
do. It wasn't right. You say he loves you... why would he hurt you? I
don't like it, Mommy.



Finally, you can see me! Your stomach is a little bit bigger, and
you're so proud of me! You went out with your mommy to buy new clothes,
and you were so so so happy. You sing to me, too. You have the most
beautiful voice in the whole wide world. When you sing is when I'm
happiest. And you talk to me, and I feel safe. So safe. You just wait
and see, Mommy. When I am born I will be perfect just for you. I will
make you proud, and I will love you with all of my heart.



I can move my hands and feet now, Mommy. I do it because you put your
hands on your belly to feel me, and I giggle. You giggle, too. I love
you, Mommy.



Daddy came to see you today, Mommy. I got really scared. He was acting
funny and he wasn't talking right. He said he didn't want you. I don't
know why, but that's what he said. And he hit you again. I got angry,
Mommy. When I grow up I promise I won't let you get hurt! I promise to
protect you. Daddy is bad. I don't care if you think that he is a good
person, I think he's bad. But he hit you, and he said he didn't want
us. He doesn't like me. Why doesn't he like me, Mommy?



You didn't talk to me tonight, Mommy. Is everything okay?



It's been three days since you saw Daddy. You haven't talked to me or
touched me or anything since that. Don't you still love me, Mommy? I
still love you. I think you feel sad. The only time I feel you is when
you sleep. You sleep funny, kind of curled up on your side. And you hug
me with your arms, and I feel safe and warm again. Why don't you do
that when you're awake, any more?



I'm 21 weeks old today, Mommy. Aren't you proud of me? We're going
somewhere today, and it's somewhere new. I'm excited. It looks like a
hospital, too. I want to be a doctor when I grow up, Mommy. Did I tell
you that? I hope you're as excited as I am. I can't wait.



...Mommy, I'm getting scared. Your heart is still beating, but I don't
know what you are thinking. The doctor is talking to you. I think
something's going to happen soon. I'm really, really, really scared,
Mommy. Please tell me you love me. Then I will feel safe again. I love
you!



Mommy, what are they doing to me!? It hurts! Please make them stop! It
feels bad! Please, Mommy, please please help me! Make them stop!



Don't worry Mommy, I'm safe. I'm in heaven with the angels now. They
told me what you did, and they said it's called an abortion.



Why, Mommy? Why did you do it? Don't you love me any more? Why did you
get rid of me? I'm really, really, really sorry if I did something
wrong, Mommy. I love you, Mommy! I love you with all of my heart. Why
don't you love me? What did I do to deserve what they did to me? I want
to live, Mommy! Please! It really, really hurts to see you not care
about me, and not talk to me. Didn't I love you enough? Please say
you'll keep me, Mommy! I want to live smile and watch the clouds and
see your face and grow up and be a doctor. I don't want to be here, I
want you to love me again! I'm really really really sorry if I did
something wrong. I love you!





I love you, Mommy.



Every abortion is just…



One more heart that was stopped.

Two more eyes that will never see.

Two more hands that will never touch.

Two more legs that will never run.

One more mouth that will never speak.



If you’re against abortion, reblog.



I loike!!!

Dunia Facebook 10


Fakta 1 :
 

Anda tidak boleh menjulingkan mata sambil menjelirkan lidah anda dalam satu

masa…

..............................................................................................

Fakta 2 :

Setelah membaca Fakta 1 kamu dengan bodohnya mempraktikkannya

..............................................................................................

Fakta 3 :

Setelah baca Fakta ke 2 anda tersenyum pahit ….dan berkata dalam hati

“Natang..! aku dah terkena nih!”

..............................................................................................

Fakta 4 :

Setelah anda membaca Fakta 3 anda berniat utk copy lawak bodoh ni kpada

geng korang yg lain untuk kenakan diorang seperti korang yg telah

terkena....hahaha

Dunia Facebook 9

MCik : "Ank mcik bljr tinggi kt oversea dlu. Mcik xnk letak harga. Tp biarlah 

bpatutan. Slalunye yg bljar tinggi dlm lingkungan 20ribu. Tp inilah stu2nya

ank prmpuan mcik. Harap fhm2lah ye.. ".

Mat : "Sy fhm mksud mcik. Tp sy hrp mcik pun fhmlah ye. Klau tlampau tinggi,

tpaksa ditangguhkn nnti. Biarlah dicpatkn, biar jauh dr maksiat ".....

MCik : "Klau kamu xmmpu, ank mcik ni bukan xlaku. Ada bderet lg yg tgah

tunggu. Klau harga rendah, nnti apa pula org ckp ".

Mat : "Klau mcik nk jual ank mcik mcm jual kereta, kita buat mcm ni. Skrg

jgak

sy byar DOWNPAYMENT 2ribu. Sy bawak balik ank makcik, mlm ni sy TEST

DRIVE dulu semua.. Klau brg dlm smua bagus, jgn ckap 10ribu.. 12ribu pun sy

brani letak. tp klau dh LEMAU, ENJIN pon xbgus.. TUihh!!.. Ank mcik skali dgn

deposit tu mcik blh simpan! 

Mak Cik : " Woi .. kau ingat anak aku kereta ke hah !? Nak downpayment ,

testdrive . Kalau kau dah test dia , kalau tak sedap , tak jadi kahwin dengan 

dia la ?! Lelaki jenis apa kau ni ?! Aku letak harga ni pun sebab dia ada 

kelulusan ! Bukan aku saja saja je letak ! Kalau anak aku ada PhD . Tapi 

hantaran RM 500 .. mana mau ! Duit tu sebagai pengganti anak aku yang kau 

ambik ! Dah lama aku besarkan dia , lepas tu kau nak yang murah murah je ?! 

Boleh bla la ! Memang aku ikhlas besarkan dia . Mana ada parents bagi 

percuma je anak perempuan dia pada lelaki yang bergelar suami ! Mesti kena 

bayar ! Mana ada percuma dalam dunia ni ! Semuanya kena bayar ! Duit 

hantaran tu pun untuk kau jugak ! Beli barang dapur , barang makan dan 

belanja anak anak ! Kalau hantaran sikit , macam mana nak tanggung 

kehidupan berumahtangga yang baru mula ?! Pikir la sikit woi ! Kalau kau tak 

nak kahwin dengan anak aku , aku tak kesah la wei ! Banyak lagi lelaki 

tengah beratur tunggu dia ! fruuuuuuhhhhhh !!! ( sembur air liur pada Mat tu)"



p/s: Dunia Facebook kerana diambil dari Facebook. ^^

Nuffnang