Prinsip Dalam Berkawan dan Bersahabat


Salam.

Bertemu lagi. Haha! Hahahahahahahaha! Apakah?

Kali ini mungkin simple jak kali post. Hanya ingin express kan apa yang ada dalam kepala hotak ni sekarang. Hahah! ;)

Nak cerita aku punya prinsip kalau nak berkawan/bersahabat.

Sumber: Lelaki dan Wanita bersahabat?

Senang cerita, I'm easy going person. Sangat lah mudah dibawa bercerita *tapi mungkin pemalu kalau baru bjumpa haha* Dari hal peribadi sehingga hal yang sulit, *haha* just ask me. Akan dijawab dengan penuh....................

Tanda tanya... apakah?

Ok, jangan melalut. Kalau aku kan. Hihi! Kawan biar berjuta, isteri satu cukup. Woha! :P

Merapu lagi. So, kalau tak kenal jangan pernah buat-buat kenal sebab anda memang tidak kenal. Ish. Apa bah yang aku tulis ni.

I'm simple. Senang buat kawan dengan ramai orang. Suka berkawan dengan mereka-mereka yang gila-gila sikit. Tapi semua kawan sekarang gila-gila. I loikeee!! :)

*hilang akal seketika. Eh? Hilang idea seketika*

Pegi tandas.....

5 minit kemudian.....

Dapat idea sudah!

Berbalik pada prinsip....

Prinsip ini senang. Buat baik dibalas baik, buat jahat, maka baik lah juga dibalasnya. Huhu!

So far Alhamdulillah, sebab jarang orang cari pasal. Kalau ada pun, mungkin dalam kalangan family. Haha! Oh yeah, kalau tiba-tiba orang tu menjauh maka perkataan 'Sory, ampun maaf' sangat lah mudah keluar dari mulut ini. Padahal aku tak buat salah pun. Natural. Hehe!

Sumber: Amanah dalam Bersahabat

Dan prinsip yang lagi senang, agar sesiapa yang aku berkawan, jadi sahabat. Sahabat dunia dan akhirat. Woha! :)

My name, Syafiq ertinya Penyayang (puiihhhhhhhhhhhh!). Maka memang penyayang lah diri ini. Cuma tidak terluah. Hanya dalam hati. Kerana orang lahir 7 September (Virgo) lebih suka pendam. Or aku sorang jak ni yang memendam? Hehe! Kalau sayang, nanti tergetek pula. Pastu diorang rasa lain pula. Cisss... Haha! Dasar gedik!

Bah, sememangnya post ini sangat lah menjengkelkan, maka harus lah diFULLSTOPkan di sini seja.

Hanya mampu berdoa buat kawan-kawan dan sahabat-sahabat sekalian, agar ikatan persahabatan yang kita jalinkan itu akan terus kekal sampai ke hujung nyawa. Hanya kematian yang dapat memisahkan kita. Ceh! Terasa kegampangan di situ!

Lagi nak berdoa, agar diri ini dan sahabat2 sekalian agar terus dipelihara, diberi hidayah oleh Allah agar lebih maju ke hadapan, menuju ke arah kebaikan dan menjadi lebih.... matang... InsyaAllah! :)

Malaysia Boleh!

I love you guys!

Babai! TEEHEE :)

p/s: entry paling tiada perasaan.... bye! bye!! Hei, Bye lah!!!

15 comments:

  1. err love u too~ hahaha

    gayssssss

    btw tak sempat brtemu ko lagi time cuti ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, sayang aku disambut. kah3..
      gayssss!!!!!

      seb bek ko datang gak kl sok... cisss... jumpa d klcc!

      Delete
  2. jadi apa beza kawan dan sahabat?? wuuhuu~ ;p

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hahahaha...ok2.... makaseh abe... kah3...

      Delete
  4. Replies
    1. halo burn!!!!!! sa rindu koooO!! update2 bah d blog..... huuu~

      Delete
  5. aminn! :D
    hei harus balikkk hoho bosan

    ReplyDelete
    Replies
    1. harusssss!!

      pada Januari...nda dapat ouh awal ni...
      om, ingga neh dih tusin ku bei... ereiii gia....

      Delete
  6. yang aku tahu PRINSIP PERAKAUNAN jer... miahahaha... pada akula, susah nak jumpa kawan yg betol2 kawan.. skg mostly Friends with benefit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeekek...sy pula tak belajar akaun.... akuan kesalahan pernah sign laa...

      hihi...

      sekarang kawan senang jumpe, tapi sahabat sukar dicari. hihi. unless, sahabat skolah :)

      ekekekke :P

      Delete
  7. pda sye kwn ketawa ramai,kawan sedih...kene tinggal sorang(hhhuaaahhh...)

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang