Awas! Virus Terbaru di Facebook!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tadi malam, semangat lah konon nak ping blog dekat group dekat facebook.

Pastu buka punya buka, keluar lah banyak binatang entah dari mana datang benda tu.

Pasal virus SEX! Yeah!



Tengok gambar bawah ni!

Kalau korang Klik, akan kuar pautan ke Youtube! Fake Youtube! Pastu dia suruh download mende. Kalau tertipu, so, say goodbye to your lappy! Sapa suruh gila sex! Haha!

Ok, this is damn true!

I don't know how they hacked our profile.

But, maybe this can help you.

First pergi ke laman Facebook, then ikut langkah di bawah.

First pegi ke bahagian tepi atas facebook tu! Then, Klik Account Settings.

Then akan keluar lah account settings punya laman tu, then kat bahagian tepi tu ada benda atas ni. Pastu Klik Security.

Pastu bahagian paling atas tu, ada secure browsing, then Klik, pastu keluar lah benda ni. Then, Tick Browse FB on a secure connection when possible.

Lastly, lepas semua tu, dan save, then korang tengok lah dekat atas link tu, ada tulisan hijau, https://.

That means secure lah sudah!

I hope this will help us. Huhu!

Dan satu lagi, jangan lupa nak logout FB sebab gejala hacking memang teruk melanda. Huh!

Kalau ni salah, boleh lah share apa yang betul, Ok?

Wassalam!

11 comments:

  1. uhuhuhuh dh lama buat setting nih :)

    ReplyDelete
  2. setting tu baru gak buat... mcm ok jgk...

    ReplyDelete
  3. hurmm aku mmg stail tak logout lgsg fb..huhuhu

    ReplyDelete
  4. sape yang klik video nih, agak2la memang kantoi ada orang tengok mende ni~hahaha

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum syafiq ...mama nak cuba buat la...:)

    ReplyDelete
  6. ape hal la byk sgt virus skang ni

    ReplyDelete
  7. wah...baru tau..lepas nie nak buat setting

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang