Movie review: Underworld Awakening

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Cerita minggu lepas punya. My friend, Amanina sudah buat post pasal movie ini. Tapi nak juga!

So, kali ini nak buat review pasal Movie Underworld Awakening.



Sinopsis (Sekadar yang mampu diingati)

Cerita ini ala-ala Twilight sebab ada Werewolf (I think it's werewolf) dengan Pontianak (makhluk hisap darah). Tapi yang berbeza dengan Twilight, Underwold ini babak jiwang bikin mampus tak banyak. Eh, sangat lah hampir tiada. Ada babak kiss, tapi sekali dua. Eh, adakah?

Teruskan. Mengisahkan pasal dulu-dulu, dan sampai sekarang. Manusia ingin mencari kewujudan Lycan (makhluk seperti werewolf) dan Vampire (pontianak). Ada pula satu makhluk ini, hybrid (kacukan). So, yang jenis hybrid ini paling berkuasa antara diorang semua. Then, manusia ingin menghasilkan makhluk hybrid banyak-banyak (cloning).

Pastu, ada lah babak berlawan, bertengkar semua.

Watak utama, Selene (perempuan dalam poster tu)...argghhh! Aku tak tau nak cerita apa sudah.

Komen

  • Movie must watch! Pembuka tahun baru yang mantap!
  • Permulaan movie, mesti lah gempak kan. Ada part lawan-lawan. Tapi yang best movie ini, dari awal sampai akhir macam klimaks! Mantap! 10 marks!
  • Lakonan Selene mantap! Haha!
  • Yang tak best, Hero dia perempuan. Haha!
  • Yang tak best, ada satu part tu kena cut! Damn! I made troll face immdiately!


Last but not least, yeah! Good job! Must watch!

Rating.

4.5/5


So, boleh lah plan nak tengok apa.

Wassalam! :)

p/s: Nak tengok Sumpahan Kum Kum dekat Midvalley. Jom! Malam ni! PM dekat twitter or Fb! Hehe!

3 comments:

  1. hai awak!! hahaha. aku nak tgok the mysterious island!

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum syafiq...mama dtg sini nak tag syafiq...:)

    http://maszull.blogspot.com/2012/01/mama-kena-tag-oleh-cikgu-kancil.html

    ReplyDelete
  3. hai syafiq..akak mang follow cite ni dari 1st lagi. mang mantap habis. yg 1st dulu tu da tak tau bape kali da tengok..yg ni lum sempat lagi tengok..bila syafiq da review 4.5 mang makin membara la nak tengok!

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang