Obses Pada Buku!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pada hari ni, pegi jalan kat Midvalley ngan kawan. Dah petang, baru nak ajak. Pasai pa?

Ada MPH Carnival!!!!! Buku!!!!! Arghhhh!!!



Tanpa kena suruh, cepat je bersiap.

Dah2, taknak cerita panjang. Just tengok gambar buku!

Dan anda akan mengetahui betapa obses diri ini terhadap buku. Buku Malay lah semua, sebab murah. Kalau buku BI tu, mahal!!!!! Huuu~~ Nak beli Harry Potter Black Box Edition!



First, jalan punya jalan, ternampak lah susunan koleksi buku penulis kegemaran! Ramlee Awang Murshid!


 Sedang berjalan-jalan tengok selek belek kot2 ada buku baru dia.

Dup dap! Dup dap! Tersirap darah nampak satu buku baru!!!

1. Ramlee Awang Murshid - Fiksyen 302


Sumpah!!! Saya teriak time tuuu!! TERjerit kecil kegembiraan seperti kanak-kanak matang. Haha!
Telah lama ditunggu since the last one, time Januari! Wow! Betapa happy nya diri ini!!! Baca blog Hami Asraff, dia ada jumpa ngan RAM ni. Dan kejelesan bertambah! Saya dah baca kesemua buku dia. Huu~ 17 ke 18 buku, tak ingat. Malas nak kira. Hehe!


2. Ombak Rindu


Ni edisi cetak semula. Orang dok cakap, Ombak Rindu ni best, so TERbeli lah. Sudah lah ada less 20%! Memang grab terus laa! Obses! Wayang tak tengok lagi. Next week kot. Huu~~ Dan ingin berjumpa dengan blogger, Taufiq Nazli. Hehe!

3. Denyut Kasih Medik


Ni entah lah kenapa beli, tapi kawan (Rudz and Suraya) recommend this book for me. Wow! So, dah nampak depan mata dengan harga lebih murah, GRAB it!

4. Mustafa Kamal Atartuk


Buku penulisan Abdul Latip Talib ni memang antara paling best juga! Novelis sejarah Islam. Dia buat fakta jadi sebuah cerita yang lebih mudah difahami. Banyak dah karya Abdul Latip Talib yang dah baca. Antaranya, Sultan Muhammad Al Fateh, Salahuddin Al Ayubi, Umar bin Abdul Aziz, Imam Hanbali, Imam Syafie dan sebagainya. Semua best! Sebab dalam penulisan kreatif atau lebih mudah, diolah menjadi sebuah cerita agar lebih mudah diterima masyarakat. Hehe!

5. Cleopatrra - Wajah Ratu Mesir


Time baca banyak-banyak buku, selalu juga keluar nama Cleopatra, padahal saya tak kenal pun. Kalau saya kenal apa faedah saya dapat? Dia bukan kenal saya pun. Heeee~~ So, this one juga dimasukkan ke dalam kantung beg plastik yang mempunyai berat 3kg.

6. Isabella


Time kecik-kecik dulu, ada baca kisah pasal dia, tapi dalam bentuk kartun. So sekarang dah matang siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikit fikiran, maka buku ini juga dimasukkan ke dalam beg plastik yang semakin bertambah seperti mana bertambahnya berat badan gua. (=,=')

7. Nota Hati Seorang Lelaki


Kalau baca majalah Solusi, mesti dia ada iklan pasal buku ni. Dah ada satu buku dia, Beduk Diketuk. Ustaz Pahrol merupakan salah seorang kolumnis dalam majalah Solusi. Dalam part isu. So rajin-rajinkan lah diri anda membaca.

8. Anda Bersama Ustaz Azhar Idrus Menjawab Permasalahan Semasa


Orang dok cakap Ustaz Azhar ni best ceramah dia. Tapi saya belom lagi tengok sepatah pon!!! Haha! Ketinggalan. ~~ Ada satu buku Ustaz Haron Din, pasal macam ni juga. So nak tambah koleksi, kot2 boleh share ngan orang. Heee~~

9. How To Become A Good a& Successful Medical Student?


Aku ternampak buku yang kurang menarik ni, tapi rasa nak beli jugak. RM20. Huk3!!!! Macam best je. Yeah! Medic di hatiku. InsyaALLAH!

10. Majalah Solusi Edisi 38


Ni dah jadi majalah wajib tiap bulan. Daripada korang p beli buku yang entah pape tu, baik pi beli majalah ni. Lebih banyak informasi! Saya jamin! Sangat berbaloi!

Alhamdulillah, berapa total semua tu ek? Ada 10 buku kesemuanya. Tapi tak tau lah harga dia berapa. Kang nanti kalau mention harga, kena marah parents sebab mahal. Heeee~ Takpe, demi ilmu, biarkan. Hehe!

Ni lah koleksi 10 barang yang dibeli tadi. Terserlah sedikit ketidak matangan dalam pikiran.



Kepada anda-anda di luar sana, boleh lah juga pergi ke sana. Tengok lah tu kat banner atas tu, 8 Disember till 12 Disember! Jangan lepaskan peluang anda untuk memiliki buku-buku yang anda minat dengan harga ada less!

Kalau nak pinjam, boleh lah runding-runding. Hehe! Takut nanti ang kasi hilang. Hehe!

Terbaik!

Haha!

Dah! Thanks for reading.

Wassalam!

41 comments:

  1. Perghh~
    beli semua buku tu ka??

    ReplyDelete
  2. Wah..banyaknyer membeli belah buku..

    ReplyDelete
  3. bleh ah nak pnjam bku ramlee awang mursyid tu....

    ReplyDelete
  4. bagus la syafiq ni rjin baca buku2..
    sy minat mmbaca tu xtentu..turun naik..

    ReplyDelete
  5. fuyooo..rajin giler bacer buku.. weyh..kau sama macam kawan aku..suke bacer novel ramlee awang. alar2 epick.. aku jer yang xsuke membaca.. adeyh...hehehehe

    ReplyDelete
  6. nak pinjam Buku RAM yg terbaru tu oi.. haha

    ReplyDelete
  7. eeerrr banyak nya buku?? aku pergi, tapi satu buku pun x beli. beli calendar adalah. haha. act, takut nak beli novel, nnti x terbuat semua tutorial..

    btw, pasal buku, denyut kasih medik aku ad satu, sangat best + seronok!
    itu karya dr.frhan then isteri dia fatima syarha pun ada tulis novel tajuk Syabab Musafir Kasih. aku suggest kau baca novel ni. pun seronok.

    lagi satu, hehehe, panjang pulak komen, buku pasal mustapha kamal ataturk tu, macam best. aku dah lama nak tahu sejarah pasal dia. dah habis baca nanti, buatlah review dalam blog ea! hoho.

    ReplyDelete
  8. adalah sdang mmbaca buku BUMI CINTA dari habiburrahman el shirazy..

    *buku lama baru baca.. haha..

    ReplyDelete
  9. @ShahzCudin ni buku untuk pembacaan after asasi. hehe!

    ReplyDelete
  10. @Joe_Hans ramlee tu paling best! dari kecik lagi saya baca. huhu! :)

    ReplyDelete
  11. @yampe =) tadi nampak juga karya fatima syarha, tapi seluk poket, keluarkan tangan lalu mengeluarkan jari fcuk. ouh! dah kehabisan duit! weh! 150 habis!!!!
    pasni nak posa laa setahun. haha!

    nanti laa kalau ko nak pinjam mana2 buku, bagitau jak. hehe!

    ReplyDelete
  12. @Biey tadi sy p tingu, teda novel baru si habiburrahman. please la dia sambung tu bumi cinta!

    ReplyDelete
  13. ahh jelesnyaaa. dah lame tak pegi bookfair ;(

    ReplyDelete
  14. woooooo. best gila T.T . aku pun mcm hang, suka beli buku. tp duit je tkde. haha. kalau ade mmg aku borong habis. ohh, ade lagi satu buku yg bagus. "biologi nafsu manusia" :)

    ReplyDelete
  15. @Yayan. sila pegi. hehe! murah!! argh! rasa cam nak p lagi. tapi kene bjimat.

    ReplyDelete
  16. @Nur Hazlin biology nafsu manusia? insyaALLAH dalam waktu terdekat akan beli. ehehe!

    ReplyDelete
  17. banyaknya beli !

    sempat ke ?

    aku punya novel ada 3 tak sempat baca.

    ReplyDelete
  18. beli banyak2 ni ada masa ke nak baca semua tu hhe

    ReplyDelete
  19. eh biologi, biografi ler. hahaha salah informasi XD

    ReplyDelete
  20. @Syafiq Ahadin

    selenge~ nk egt chem plaak...
    klu cmtu boleh gak jd sc comp...RAM=storage..HAHAHA
    syok x cter tu...?

    ReplyDelete
  21. @teAm!eyL tak baca lagi laaa~~ belum bukak pun dari plastik. wooo~~

    ReplyDelete
  22. wahhhhhhhhhhhh.. minat kita sama la dik.. MO pon memang obses pada buku.. memang kalo ada pesta buku kalo beberapa keping not hijau tak keluar tak sah.. :-)

    separuh daripada buku yang dinyatakan dalam pemilikan MO.. memeang best.. MO juga peminat penulisan Ramlee Awang Musyid dan dan ABdul Latif Talib..

    Btw MO dah habis baca Fiksyen 302 dan dah siap buat review.. :-)

    LaMan MusLiMah OpTiMis: Fiksyen 302 - Khatam

    ReplyDelete
  23. minat kita sama...obses pd buku...hehehe

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang