Wanita Jahat untuk Lelaki Jahat

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ni saya bawakan anda satu lagi kisah yang boleh dijadikan iktibar. Ini bersumberkan facebook! Sebab belum ada masa lagi nak buat post sendiri. Huk3!

Study!!

Hari ni genap setahun usia blog Syafiq Ahadin. Malam ni nak wat post khas sempena ulang tahun pertama (ceh!) blog Syafiq Ahadin.

Jadikan situasi ini sebagai iktibar kepada mereka yang sedang hangat bercouple...ketahuilah bahawa bercouple adalah jalan menghampiri zina dan ianya mampu untuk berzina...oleh itu halalkan(Nikah) segera perhubungan anda itu... Sebab DOSA ITU MEMANG MERESAHKAN!

************************************

Wanita 1 : Betul U sayang I ??
Lelaki : Ye sayang, I tak tipu.
Wanita 1 : U nie, jangan laa pegang2 I..
Lelaki: I pegang sikit je sayang..
Wanita 1 : Tak nak laa.. Kalau terlanjur macam mana?
Lelaki : Kita kahwin laa.. I jumpa keluarga u ..
Wanita 1 : Betul? U nak kahwin dengan I?
Lelaki : Betul sayang.. Sumpah.. u diam je . jangan cakap apa-apa.
I pegang sikit je.boleh ye sayang??

Setahun selepas itu. . .

Wanita 1 : Sampai hati..U tipu I.. Dulu u kata nak nak kahwin dengan I.
Tapi bila u dah dapat. U nak kahwin dengan perempuan lain..

Lelaki : I lelaki, U ingat I nak kahwin dengan perempuan yang
senang-senang I boleh dapat? I nak perempuan yang suci..
Bukan macam u, yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki
yang bukan bergelar suami. U ingat I bodoh nak kahwin dengan U?

Wanita1: Sampai hati u cakap macam tu, dulu.. Masa u nak,
macam-macam janji manis u bagi. Tapi sekarang u salahkan I?

Lelaki: I lelaki.. I cuma nak uji u je.. Tapi dah u bagi,I ambil laa. .

Wanita1: U memang lelaki tak guna.. I menyesal kenal dengan u..

Lelaki: U menyesal? Tapi I puas.. Jangan lupa datang kenduri I nanti.

Wanita1: U akan dapat balasannya nanti . .

Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya.. 


MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA.


Lelaki: Sayang… I love u so much..

Wanita 2: Me too sayang..

Lelaki: I bertuah kahwin dengan u.

Wanita 2 : I pun, sayang.. I ada something nak beritahu kat u..
Lelaki: Apa dia sayang?

Wanita 2 : Sebenarnya.. u bukan lelaki pertama yang tidur dengan I..
I pernah tidur dengan semua teman lelaki I.. Untuk suka-suka je..
Cari kepuasan sebelum kahwin.. Tapi bila nak kahwin,I cari lelaki baik
macam U untuk jadi suami I.. U tak kisahkan?

Lelaki: WHAT?????????????????? (terkejut)

Allah S.W.T berfirman, 

“Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.”
(An-Nur’:26).

****************************************

So, InsyaALLAH boleh dijadikan iktibar bersama.

Boleh baca lagi koleksi-koleksi NASIHAT kat SINI.

Wassalam! :)

13 comments:

  1. setiap perbuatan ada balasan . jangan risau .
    semoga dila tak jadi mcm kedua2 wanita tu . amin :)

    ReplyDelete
  2. kadang2,org belajar dr kesilapan.Ada org yg dulunya teruk but he ended up with a good girl sebab dia sedar apa yg dia buat tu slh.

    p/s : komen berdasarkan pengalaman.hehe.apa2 pun,sy doa apa yg jd dkt 2 prmpuan kat atas ni x jd dkt sy.amin ;)

    ReplyDelete
  3. nak cari jodoh, tgok lah diri kita ni mcm mane.... mmg semua nk yg baik tp pandang lah diri ni dulu...

    http://www.mohdfaizulosman.blogspot.com/2011/12/segmen-5-blog-paling-di-minati-by-nizam.html

    ReplyDelete
  4. what u give u get back..karma

    ReplyDelete
  5. kecuali jika dia bertaubat sungguh2 dengan Allah dan berjanji tidak akan mengulangi dosa2 lalu.

    ReplyDelete
  6. perempuan kena pndai jge diri. kalau cple sekalipun, syg mcm mne pun, jgn mudah serahkan segala nya. i'Allah pengajaran untuk semua. nice sharing ^^

    ReplyDelete
  7. tapi, macam mana pulak nasib yg jahat?? saper nak bimbing mereka?? :)

    ReplyDelete
  8. hmm..kalau yg jahat tu bertaubat utk menjadi lebih baik..insyaAllah ada yg lebih baik akan menanti kan :)

    ReplyDelete
  9. Alah semua perempuan recyle punya, tidak kira la lelaki tu baik ker jahat ker pasti akan dapat perempuan 'recycle'..hekhek.

    ReplyDelete
  10. perempuan x boleh blah

    ReplyDelete

Follow my Insta: syafiq_ahadin

Nuffnang